„Ne, nemanau, kad taip nutiks“, – Austrų dienraščiui „Tiroler Tageszeitung“ teigė Liuksemburgo premjeras, paklaustas, ar Graikija gali būti priversta išstoti iš sunkumų prislėgtos valiutos sąjungos.

„To nebus. Jei Graikija visiškai atsisakytų konsoliduoti biudžetą ir vykdyti struktūrines reformas, tuomet būtume priversti šį (Graikijos pasitraukimo) klausimą svarstyti“, – pridūrė jis.

„Tačiau manau, kad Graikija bandys dar padvigubinti pastangas siekti nustatytų tikslų, nėra jokio reikalo manyti, kad šis pasitraukimo scenarijus taps aktualus“, – interviu laikraščiui kalbėjo J. C. Junckeras.

Trečiadienį J. C. Junckeras Atėnuose turėtų susitikti su Graikijos premjeru Antoniu Samaru, kuris, kaip pranešama, nori prašyti daugiau laiko taupymo priemonėms įgyvendinti. Tai Graikija pažadėjo daryti mainais į finansinę pagalbą.

Tuomet A. Samaras penktadienį Berlyne turėtų susitikti su Vokietijos kanclere Angela Merkel, o kitą dieną keliauti į Paryžių susitikti su šios šalies prezidentu Francois Hollande`u. A. Merkel ir F. Hollande`as Berlyne susitiks ketvirtadienį.