Palangos savivaldybės meras Šarūnas Vaitkus pritarė verslininko nuomonei.
„Mūsų rinka labai priklausoma nuo orų. Todėl aplinkinių regionų gyventojai jautriai reaguoja į nepalankias orų prognozes. Tuomet jie renkasi kitokį poilsį nei kelionę į pajūrį. Aš pats esu optimistas, sąmokslo teorijomis netikiu, tačiau tokią neigiamą Palangai tendenciją esu pastebėjęs", - "Vakarų ekspresui" prisipažino meras.

Tinklalapio "Gismeteo" Lietuvoje vadovas Kęstutis Petkevičius juokiasi iš palangiškių priekaištų. "Specialiai pajūrio nežlugdome. Niekas nenori specialiai gadinti savo įvaizdžio. Tačiau mūsų prognozės ne visuomet tikslios būna dėl susiformavusių aplink Lietuvą orų frontų. Juk šiemet visa vasara permaininga - ir lietus, ir kaitra, ir apsiniaukę gali būti tą pačią dieną. Kai frontai maišosi, negalime prognozuoti ilgesniam nei trijų dienų laikotarpiui, nors paprastai stengiamės pateikti 10 dienų prognozes", - teisinosi K. Petkevičius.

"Esu įsitikinusi, kad poilsiautojai į Palangą nevažiuoja visai ne dėl orų", - kaltinimus atmetė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Meteorologinių prognozių skyriaus vedėja Vida Ralienė.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)