Savo vizito Kanados sostinėje Otavoje metu A. Merkel aptarė su Kanados ministru pirmininku Stephenu Harperiu Europos krizę, sutartį dėl laisvosios prekybos tarp Europos Sąjungos ir Kanados bei situaciją Sirijoje.

"Dar kartą pabrėžiu, kad mums reikalingas ilgalaikis patikimas sprendimas, - sakė A. Merkel per bendrą su S. Harperiu spaudos konferenciją. - Reikia padaryti tai, kas nebuvo padaryta tada, kai buvo sukurta valiutų sąjunga, o būtent - sukurti politinę sąjungą".

"Vokietija žino, kad bendrosios valiutos zonoje politinė atsakomybė turi būti pasidalyta. Mes žengiame teisingu keliu daugelio klausimų atžvilgiu, bet laikas čia labai svarbus. Mes absoliučiai tuo įsitikinę", - sakė ji.

A. Merkel pasisako prieš bendrų euro zonos obligacijų sukūrimą, kaip skolų krizės įveikimo būdą. Užuot pasirinkę šį kelią, Europos partneriai turėtų kuo greičiau sukurti vadinamąją "biudžeto sąjungą", kurioje valstybės perduotų savo savarankiškumą biudžetų atžvilgiu Briuseliui.

S. Harperis Vokietijos kanclerės strategijai pritarė. Kanados vyriausybė ne kartą kritikavo Europą dėl pernelyg lėtų veiksmų.

"Europa įgyvendino daugybę labai svarbių priemonių, ir mes žinome, kad ateityje dar laukia daug darbų", - sakė S. Harperis.

A. Merkel taip pat palaikė ECB prezidentą M. Draghi, kuris buvo kritikuojamas Vokietijoje dėl savo pažadų padaryti viską, kad būtų apsaugotas euras, ir padidino tokių šalių, kaip Italija ir Ispanija, obligacijų pirkimo šansus. Ji pareiškė, kad M. Draghi pareiškimai visiškai sutampa su Europos lyderių pozicija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)