Eksparlamentarų klubo prezidentas Henrikas Žukauskas spaudos konferencijoje teigė, kad buvę parlamentarai ir politikai rengs bendrus pasiūlymus valdžios institucijoms bei teisės aktų projektus, tačiau konkrečių darbų kol kas neįvardijo.

"Mes dabar galvojame, kaip kompetencijas mūsų pritaikyti. Tai, ką mes darysime, yra ateities reikalas. (...) Galbūt rašysime rezoliucijas būsimoms vyriausybėms", - teigė H.Žukauskas. Anot jo, bus stengiamasi stabilizuoti situaciją mokesčių politikoje, palengvinti verslininkų darbą.
Verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus teigė, kad daugiausia naudos atneš buvusių parlamentarų sukaupta patirtis.

"Visada, kai yra taisomi šitie įstatymai, tai iš esmės visose pataisose yra parašyta, kad pataisa skirta palengvinti, bet po tokių pataisų verslininkai susiima už galvos", - sakė H.Žukauskas.

"Su mumis bendradarbiauti naudingiau, nes mes esame ne politinė organizacija. Jeigu verslo konfederacija pasirašytų su kuria viena iš partijų, ji būtų siejama su ta partija", - penktadienį spaudos konferencijoje teigė Eksparlamentarų klubo viceprezidentė Dalia Kutraitė Giedraiteinė. Ji taip pat teigė, kad bus stengiamasi gerinti pasitikėjimą politikais.

Lietuvos eksparlamentarų klubas įsteigtas šių metų kovo mėnesį ir šiuo metu vienija 379 buvusius parlamentarus. H.Žukausko teigimu, išrinktų į Seimą klubo narių dalyvavimas klubo veikloje yra suspenduojamas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)