Palangoje jau juntamas ruduo. Kraują kaitinančius paplūdimio drabužėlius vis dažniau keičia rudeniški paltukai, o akinius nuo saulės – skėčiai.

Kai lyja, geriausia Palangoje parduotuvėms. Per blogą orą kurorte tenka pasukti galvą, kur pasidėti, todėl poilsiautojai bent jau užsuka įsigyti ko nors gražaus.

Tiesa, drabužių parduotuvių asortimentas taip pat žengia koja kojon su orų prognozėmis. Šią savaitę pliaupiant lietui paskelbti paskutiniai vasarinių drabužių išpardavimai, iš vitrinų dingo maudymosi kostiumėliai ir plačiabriaunės paplūdimio skrybėlaitės. Juos keičia, kaip bebūtų keista, kailiniai.

Viena kailiniais prekiaujanti pardavėja patikino, kad ši prekė Palangoje vasaros pabaigai puikiai tinka: “Tikrai neturime kuo skųstis. Kailinius labai gerai perka rusai. Nežinau, gal jiems čia pigiau”, - pasakodama moteris rodo ranka į kelis tūkstančius litų kainuojantį grožį.

Nors atostogautojų kurorte jau mažiau, kambarius nuomojantys svečių namai ir viešbučiai dar nelinkę derėtis – paklausti apie nuolaidas, griežtai atsako, kad kainos kris tik nuo rugsėjo.

O ir poilsiautojai nelinkę išlaidauti. Seniai planuotų atostogų iš Jonavos prie jūros atvykę Gintaras ir Aušra po kelių dienų nusprendė traukti namo. “Į Palangą važiavome dėl jūros, o kai kurorte lyja, nėra čia ką veikti. Namuose smagiau laiką leisti nei nuomojame kambaryje, už kurį, beje, dar tenka kasdien po beveik šimtą litų susimokėti”, - paaiškina Aušra.

Ir iš tikrųjų, kai blogas oras, kurorte nėra kur pasidėti. Linksmybes siūlančios lauko kavinės tampa nebeaktualios, todėl esant žvarbesniam orui nelabai yra kur prisiglausti net ir J. Basanavičiaus gatvėje – ne visos kavinės turi įsirengusios barus viduje. O ir tie, kas turi, talpina vos kelis staliukus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)