Teisės departamentas savo išvadoje pastebi, kad pagal Mokesčių administravimo įstatyme įtvirtintą principą, Seimas turi užtikrinti, kad „mokesčių įstatymai, nustatantys naują mokestį, naują mokesčio tarifą (...) įsigaliotų ne anksčiau kaip po šešių mėnesių nuo jų paskelbimo dienos“. Tuo tarpu A. Matulas alkoholio akcizus siūlo kelti nesulaukus šio termino – jau nuo kitų metų sausio.

Be to, teisininkai pažymi, kad parlamentaro pasiūlymas priskirtinas prie tokių teisės aktų, dėl kurių derėtų atsiklausti ir oficialios Vyriausybės nuomonės. Mat akcizų pakeitimai gali turėti įtakos biudžeto surinkimui.

Teisės departamentas taip pat siūlo A. Matului atkreipti dėmesį į Seimo statuto nuostatą, pagal kurią parlamentarai turi įvertinti, kaip jų pasiūlymai atsilieps verslui.

DELFI primena, jog jau nuo sausio A. Matulas siūlo 2 proc. pakelti akcizus visam alkoholiui. Iš tokiu būdu surinktų lėšų jis siūlo finansuoti alkoholio vartojimo prevencijos programas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)