„Net nebuvo ginčo ta tema, - sakė R. Dargis. - Yra keli požiūriai iš esmės, vienas dalykas yra įmonės vadovų požiūris ir įmonės vadovų lūkesčiai, o kitas yra šiandieninė Europos makroekonominė būklė, bankų būklė, Pietų Europos būklė, tai neišvengiamai turės įtakos ir negalima nesutikti su prezidentės nuomone“, - sakė R. Dargis.

Pasak jo, susitikimo tikslas buvo susipažinti su prezidente ir pasikeisti požiūriais. Prezidentūros išplatintame pranešime teigiama, kad susitikimo metu buvo aptartos Lietuvos aktualijos, Europos ekonominė situacija bei jos įtaka Lietuvos ekonomikai.

Pasak prezidentės, ekonominė padėtis pasaulyje ir Europoje yra sudėtinga, o blogėjanti ekonominė situacija Europoje gali stipriai paveikti ir Lietuvą. Todėl šalies pramonininkų indėlis yra svarbus siekiant sušvelninti galimą neigiamą įtaką valstybės ekonomikai.

„Visi turime elgtis atsakingai. Drausmingas finansų valdymas ir ekonomikos augimo skatinimas turi žengti koja kojon. Pramonininkams tenka rimtas vaidmuo stiprinant šalies ekonomiką, kuriant naujas darbo vietas, ieškant naujų rinkų ir stiprinant konkurencingumą", - sakė šalies vadovė.

Anot D. Grybauskaitės, verslo sprendimai turi būti orientuoti į ilgalaikį poveikį ūkiui, o ne į trumpalaikius tikslus, kurie tampa ypač aktualūs prieš rinkimus.

Apie rinkimų į Seimą rezultatus nekalbėjo

„Mes nekalbėjome apie konkrečias jėgas arba konkretų jėgų išsidėstymą, kas abipusiai, man atrodo, buvo interesų lauke, tai, kad kuo mažiau būtų išbalansuotas valstybės laivelis po rinkimų: kad būtų stabilumas, kad verslas galėtų prognozuoti savo ateitį ir tai turbūt, abiejų pusių supratimu, buvo svarbiausia“, - dėstė R. Dargis.
Pasak jo, per šį susitikimą su šalies vadove nebuvo kalbama apie galimą pagalbą verslui – esą dabar tai per anksti daryti.

„Aš supratau, kad prezidentės požiūriu, verslo interesai jai tikrai yra svarbūs, - sako R. Dargis. - Pirmajame susitikime, aš manau, kad yra per anksti kalbėtis apie kažkokias pagalbas, daugiau įvyko pasikeitimai požiūriais.“

Jis dėsto, kad rugsėjį pramonininkai organizuos forumą, kuriame išsakys, jų manymų, valstybei svarbiausias kryptis

„Norėsime, kad verslininkų nuomonės būtų girdimos ir politikų programose, visų pirmą, ir be abejones, po Seimo rinkimų, Vyriausybės programoje, kuris bus pagrindinis dokumentas keturiems metams į priekį“, - teigia Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovas.

Anot jo, šiuo metu verslui svarbiausias yra, kad valstybės politika būtų prognozuojama, kad būtų pasiruošta greičiau įsisavinti 2014 m. ateisiančią Europos Sąjungos paramą, būtų skatinamas verslo ir mokslo bendradarbiavimas, o jaunimo nedarbas mažėtų.

Tačiau R. Dargis sakė, jog su prezidente nekalbėjo apie tai, kokia politinė jėga galėtų laimėti rinkimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)