Kaip nurodo tarnyba, Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos specialistai saugos reikalavimų atitikčiai patikrinti įmonės „Nersama“ prekybiniame padalinyje atrinko Kinijoje pagamintus žaislus - lėlę „Mei Shao NV“ ir lavinimo žaislą - dėlionę „Fire Engine No. 0819”.

Atlikus lėlės cheminius tyrimus Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje nustatyta, kad joje rastas di-(2-etilheksil) ftalato kiekis beveik 200 kartų viršija produktų saugą reglamentuojančiuose teisės aktuose nustatytą didžiausią leistiną normą.

Didelis minėtos medžiagos kiekis gali sukelti vėžinius susirgimus ir pažeisti reprodukcinę sistemą.

Bandymų metu taip pat nustatyta, kad saugos reikalavimų žaislams, kurie skirti jaunesniems kaip 36 mėnesių vaikams neatitinka ir žaislo „Fire Engine No. 0819“ - kieto plastiko šešių ratukų ugniagesių mašinėlė su vairuotoju - mechaninės ir fizinės savybės. Žaislo gamintojo pakuotės ženklinime pateikta neteisinga informacija apie amžiaus grupę, t, y, kad jis netinka vaikams iki 3 metų amžiaus.

Įmonei už pažeidimus skirta bauda, nurodyta pašalinti žaislus iš prekybos.
Lėlė VNMPI nuotr.
Mašinėlė VNMPI nuotr.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)