Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos duomenimis, šiais metais šventėje veiks 49 lauko kavinės, įvairiais maisto produktais prekiaus per 130 įmonių ir ūkininkų.

Atsižvelgus į ankstesnių metų patirtį, kad įmonės švenčių metu teikia skirtingai maisto saugos rizikos požiūriu vertinamas paslaugas, atitinkamai įvertintas ir įvairių įmonių pasirengimas šventei. Pagrindinis dėmesys skirtas didžiausią riziką keliančioms viešojo maitinimo įmonėms, atvykstančioms į Jūros šventę iš kitų šalies miestų su jau pagamintais patiekalais, kurios šventės metu tik pašildys. Šių įmonių pasirengimas užtikrinti saugaus ir kokybiško maisto atvežimą ir pateikimą tikrintas ypač atidžiai.

Apibendrinti patikrinimų duomenys rodo, kad daugeliu atveju buvo nustatyti tik smulkūs higienos ir gamybos technologijų pažeidimai, kuriuos įmonės skubiai pašalino.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba siūlo maitinimo įstaigoms susiaurinti patiekalų ir prekių asortimentą, vengti rizikingų maisto produktų, daugiau gaminti lengvų, populiarių ir mėgstamų užkandžių ar prekiauti sufasuotais, negreitai gendančiais maisto produktais.

Prasidėjus šventei galima daryti išvadą, kad viešojo maitinimo įmonės yra pasirengusios saugiai ir skaniai.

Patikros bus vykdomos ir šventės metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)