Bendrajam eksportuotų prekių kainų pokyčiui didžiausią įtaką darė 0,7 procento sumažėjusios rafinuotų naftos produktų, 3,4 – kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių, 1,6 procento – žemės ūkio produktų kainos, ir 3,5 procento padidėjusios drabužių, po 0,8 procento – baldų bei guminių ir plastikinių gaminių kainos.

Bendrajam importuotų prekių kainų pokyčiui didžiausios įtakos turėjo 5,6 procento sumažėjusios žalios naftos, 1,1 – variklinių transporto priemonių, priekabų ir puspriekabių, 2,4 procento – rafinuotų naftos produktų kainos, ir 2,8 procento padidėjusios kitų kasybos ir karjerų eksploatavimo produktų, 0,5 – kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių, 1,1 procento – tekstilės gaminių kainos.

Per mėnesį iš eksportuotų prekių labiausiai padidėjo augalinio aliejaus ir augalinių bei gyvūnų riebalų ir taukų – 5,5 procento, grūdų malimo produktų, krakmolo ir krakmolo produktų – 4,4, drabužių, išskyrus kailinius drabužius, – 4,3 procento – kainos, o sumažėjo elektros – 14,8 procento, statybinių medžiagų iš molio – 11,3, plataus vartojimo elektroninės įrangos – 10,5 procento – kainos. Iš importuotų prekių daugiausia pabrango gamtinės dujos – 7,7 procento, megztiniai arba nertiniai drabužiai – 4,2 procento, o atpigo žalia nafta – 5,6 procento, pieno gaminiai – 4,4 procento.

Per metus prekių kainos padidėjo 3,8, importuotų – 3,7 procento. Iš eksportuotų prekių daugiausia pabrango statybinės medžiagos iš molio – 16,6 procento, rafinuoti naftos produktai – 15,4, žalia nafta – 13 procentų, o atpigo plaušiena, popierius ir kartonas – 15,5, pieno gaminiai – 11,7, grūdų malimo produktai, krakmolas ir krakmolo produktai – 11,1 procento. Iš importuotų prekių daugiausia pabrango gamtinės dujos – 29,5 procento, tabako gaminiai – 11,5 procento, o atpigo žuvys ir kiti žuvininkystės produktai – 18 procentų, konstrukciniai metaliniai gaminiai – 6,5, pieno gaminiai – 6,3 procento.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją