Paskaičiuota, kad per pirmąjį vasaros mėnesį vadinamasis „pagalvės“ mokestis kurorto biudžetą papildė tik 70 tūkst. litų, nors buvo planuota surinkti kelis kartus daugiau.

Verslininkai sako, kad dėl to kalti prasti orai. Palangos valdžia dar tikisi, kad lėšų padaugės, kai pajamas deklaruos visi būstų nuomotojai.

Vis dėlto svarstoma kitais metais atsisakyti „pagalvės“ mokesčio ir apmokestinti visus į Palangą ir Šventąją įvažiuojančius automobilius. Tokį sprendimą dar turės palaiminti vietos politikai. Dabar skaičiuojama, kiek kainuotų speciali numerių skenavimo įranga. Užtvarų keliuose statyti neplanuojama.

„Negalime sugrįžti į tuos laikus prieš 20 metų, kai prie įvažiavimo į miestą stovėjo šlagbaumai, žmonės. Visame pasaulyje technologijos yra labai patobulėjusios. Jei kažką darysime Palangoje, stengsimės, kad būtų įdiegtos pačios naujausios ir moderniausios technologijos“, - apie pinigų rinkimo sistemą sakė Palangos administracijos atstovas Bronius Martinkus.

Litą už kiekvieną kurorte praleistą naktį Palangos savivaldybė renka nuo birželio. Mokėti vadinamąjį pagalvės mokestį reikia visiems – ar viešbučiuose, ar privačiuose būstuose apsistojusiems poilsiautojams. Nuo rinkliavos atleidžiami tik vaikai ir gydytis atvykstantys ligoniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (375)