Tokią tvarką žadama įvesti visoje Kuršių nerijoje, praneša LTV naujienų tarnyba.

Nacionalinio parko direkcijos darbuotojai sako, kad į Neringą plūstantys poilsiautojai automobilius neretai stato neleistinose vietose, o aikštelėse įsikuria net kelioms paroms.

„Poilsiautojai, taupydami pinigus, įsikuria aikštelėse prie paplūdimių su skėčiais, tiesiog stovyklavietę įsirengia. Tos vietos nėra tam pritaikytos, nėra nei kur gamtinių reikalų atlikti, tad aplinkui ir šiukšlina“, – teigė Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos Turizmo ir informacijos skyriaus vedėja Jolita Gedžiuvienė.

„Ypač festivalių, didesnių renginių metu mažas pajamas turintys žmonės arba jaunimas nakvoja automobiliuose. Manome, kad toks poilsiavimo būdas nėra tinkamas nei patiems žmonėms, nei nacionalinio parko apsaugos tikslams“, – tvirtino Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos direktorius Tomas Tukačiauskas.

Pasak direkcijos vadovo, poilsiautojams ne kartą aiškinta, kad bet kur statyti automobilių negalima. Neapsikentusi savivalės, direkcija ėmėsi griežtesnių priemonių.

„Šiais metais stovėjimo aikštelėse automobilius nakčiai draudžiama palikti Nidoje, Preiloje. Šiais metais mes kreipėmės į savivaldybę, kad būtų imtasi priemonių pastatyti draudžiančius ženklus parkuoti automobilius stovėjimo aikštelėse Pervalkoje, Juodkrantėje ir Smiltynėje“, – kalbėjo J. Gedžiuvienė.

„Jeigu žmogus atvažiavo poilsiauti, tai kodėl jis turi laikyti automobilį man prie durų? Yra aikštelė, tebūna aikštelėje. Tai gyventojus apsunkina ir gyventojų kiemus apkrauna labiau. Manau, kad aikštelė tam padaryta, kad būtų lengvata visiem gyventojam ir atvažiavusiems. Tad reikia ją ir naudoti visą parą“, – įsitikinęs Juodkrantėje gyvenantis Alfonsas Kauneckas.

Bausti pažeidėjų neskubama. Direkcija primena, kad nameliams ant ratų Nidoje įrengtas kempingas. Čia galima statyti ir palapines. O trumpam poilsiui visoje nerijoje įrengtos septynios aikštelės.