Priminsime, kad neseniai pasirodė informacija, jog kitą antrinę "Yukos" naftos gavybos bendrovę - "Samaraneftegaz" gali ištikti "Juganskneftegaz" likimas, nes šį pavasarį ji gali būti parduota.

Anot "Times", "Yukos" vadovybė teigia, kad "Samaraneftegaz" būtų parduota neteisėtai, nes parduodama vieną iš likusių "Yukos" antrinių bendrovių Rusijos vyriausybė pažeistų tarptautinės teisės normas. Tačiau galima net neabejoti, kad Rusijos valdininkai šiuo klausimu turi savo nuomonę.

"Samaraneftegaz", kuri per dieną išgauna 252 tūkst. barelių naftos, anot Maskvos investicinio banko "Brunswick UBS", vertinama 2,6 mlrd. JAV dolerių. "Times" rašo, kad šios įmonės įvertinimo pamatas - "Juganskneftegaz" aukcionas, kurio metu pastaroji įmonė buvo parduota už 9,3 mlrd. JAV dolerių.

Šaltiniai kompanijoje "Samaraneftegaz" teigia, kad įmonė bus parduota "pavasariop", tuo tarpu Rusijos vyriausybės atstovų komentarui surasti nepavyko.

Ekspertų visai nestebina tokie pranešimai apie galimą "Samaraneftegaz" pardavimą. Anot jų, to ir galima buvo tikėtis. Dauguma analitikų mano, kad po "Samaraneftegaz" pardavimo ateis eilė "Tomskneft", ir iš "Yukos" liks tik degalinių tinklas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją