„Įvertinus poilsiautojų srautą, galima sakyti, mūsų tarnybos susitvarkė tikrai neblogai. Už tai noriu nuoširdžiai padėkoti policijos pareigūnams, medikams, komunalininkams bei gelbėtojams“, - pirmadienį sakė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Viešąją tvarką kurorte savaitgalį palaikė maždaug 100 policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų.

„Saugumą sugebėjome užtikrinti – savaitgalį neįvykdyta sunkių nusikaltimų, plėšimų, neužfiksuota sunkių kūno sužalojimų“, - sakė Palangos policijos komisariato vadovas Alvydas Katkauskas.

Be atokvėpio darbavosi ir palangos komunalininkai – per keturias dienas jie iš miesto išvežė apie 500 tonų šiukšlių – tris kartus daugiau, nei įprastai per tokį laiką.

Dirbti miesto tvarkytojams teko ekstremaliomis sąlygomis – centrinėse miesto gatvėse bei paplūdimiuose buvo tiek daug žmonių, kad įvažiuoti su automobiliais ir išvežti šiukšles galima buvo tik anksti ryte – nuo 5 val. iki pietų, vėliau – tik vakare, nurodo Palangos savivaldybė.

Pramogautojų saugumu paplūdimiuose rūpinosi 26 gelbėtojai, jie savaitgalį taip pat neturėjo kada ilsėtis.

„Skendimų buvo mažai, nelaimių išvengti pavyko. Sulaukėme daug pagalbos skambučių dėl pasiklydusių vaikų, traumų, patirto saulės smūgio“, - sakė gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)