Seimo pirmininkei, generaliniam prokurorui, Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) ir dviems Seimo komitetams adresuotame kreipimesi nurodoma, kad organizacijoms nerimą kelia „Andriaus viešame laiške pateikta informacija, jog STT pareigūnai prieš sulaikydami įkalbinėjo jį duoti parodymus prieš Seimo narį Vitą Matuzą, grasindami, jog priešingu atveju jo laukia ilgas suėmimas.”

Verslininkams nerimą kelia ir A. Romanovskio sveikatos būklė, taip pat proceso eiga.

„Norime tikėti, kad Lietuvoje tebegalioja ir tebėra gerbiami teisės principai, Konstitucijoje įtvirtinta nekaltumo prezumpcija ir teisė į nepriklausomą bei bešališką teismą. Norime tikėti, kad gyvename demokratiškoje valstybėje, kur gerbiamos žmogaus teisės. Todėl prašome imtis visų teisėtų priemonių, kad bylos tyrimas vyktų kuo skaidriau, o visuomenę pasiektų objektyvi, nešališka informacija apie bylą ir jos eigą. Taip pat prašome imtis priemonių siekiant išsiaiškinti, ar vykdant ikiteisminį tyrimą buvo laikomasi Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimų ir nebuvo pažeistos Andriaus Romanovskio teisės”, rašoma kreipimesi.

Lobistą sulaikė STT agentai. Praėjusio ketvirtadienio pavakarę Panevėžyje teismas leido jį suimti. Prokuratūra prašė A.Romanovskį suimti iškart 3 mėnesiams, bet teismas įtariamąjį leido suimti 15 parų.

A. Romanovskio sulaikymas susijęs su tyrimu dėl Seimo nario, buvusio Panevėžio mero V. Matuzo veiklos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)