Net ir simbolinis vieno lito mokestis už nakvynę Palangoje kai kuriems poilsiautojams esą tampa nepakeliama našta. Nuo vasaros pradžios vadinamąjį pagalvės mokestį įvedusi kurorto savivaldybė tai patyrė jau pirmąjį mėnesį.

Pirmoji privaloma rinkliava susirūpino Lietuvos neįgaliųjų draugija. Vos tik paskelbus apie Palangos valdžios sprendimą jos pirmininkas Zigmantas Jančauskis prašymą atleisti nuo rinkliavos Šventojoje stovyklaujančius draugijos narius savivaldybei atsiuntė dar gegužės pradžioje.

Paramos tikisi ir Lietuvos gausių šeimų asociacija, kuri Palangos merui prašymą atsiuntė šią savaitę.

Neįgaliųjų ir daugiavaikių šeimų prašymai Palangos merą Šarūną Vaitkų nustebino: „Savaitės poilsis prie jūros, net jei poreikiai minimalūs, kainuoja nemažai. Priimdami sprendimą vos litu apmokestinti nakvynę tikrai nemanėme, kad tai gali nuskriausti poilsiautojus.”

Pasak Š.Vaitkaus, net ir nedideles pajamas gaunantys neįgalieji per savaitę maistui pajūryje išleidžia kelis šimtus litų: „Negi dėl papildomų 7 litų poilsis prie jūros tampa nepakeliamai brangus?”

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)