Palyginti su praėjusiu mėn., gyventojai optimistiškiau vertino savo galimybes bent kiek sutaupyti per artimiausius 12 mėn., mažiau gyventojų prognozavo, kad bedarbių skaičius toliau augs, o šalies ekonominė padėtis per artimiausius 12 mėn. blogės.

Birželio mėn. 12 procentų gyventojų teigė, kad jų namų ūkio finansinė padėtis per praėjusius 12 mėn. pagerėjo, 35 procentai – kad pablogėjo, 53 procentai – kad nepasikeitė (gegužės mėn. – atitinkamai 7, 41 ir 51 proc.). Vertindami tikėtinus savo šeimos finansinės padėties pokyčius per artimiausius 12 mėn., 14 procentų gyventojų vylėsi, kad ji pagerės, 24 procentai manė, kad jų finansinė padėtis prastės (gegužės mėn. – atitinkamai 15 ir 25 proc.). 58 procentų gyventojų vertinimu, jų namų ūkio finansinė padėtis per artimiausius metus nesikeis.

Vertindami šalies ekonominę padėtį, 18 procentų gyventojų teigė, kad per praėjusius metus ji pagerėjo, 43 procentai – kad pablogėjo, 39 procentai – kad nepasikeitė (gegužės mėn. – atitinkamai 13, 53 ir 33 proc.). 23 procentai gyventojų manė, kad šalies ekonominė padėtis per artimiausius 12 mėn. truputį pagerės, 28 procentai – kad pablogės, 46 procentai teigė, kad padėtis išliks tokia pati (gegužės mėn. – atitinkamai 23, 32 ir 41 proc.).

Birželio mėn., kaip ir gegužės mėn., 19 procentų gyventojų tikėjosi artimiausius 12 mėn. bedarbių skaičių mažėsiant, 36 procentai prognozavo, kad jis ir toliau augs (gegužės mėn. – 42 proc.).

Savo galimybes bent kiek sutaupyti per ateinančius 12 mėn. gyventojai vertino optimistiškiau nei gegužės mėn. Gyventojų, besitikinčių nors kiek sutaupyti per artimiausius 12 mėn., dalis padidėjo 3 procentiniais punktais.

Per metus vartotojų pasitikėjimo rodiklis padidėjo 1 procentiniu punktu. Palyginti su praėjusiais metais, gyventojai geriau vertino savo galimybę bent kiek sutaupyti per artimiausius 12 mėn.: besitikinčiųjų sutaupyti dalis padidėjo nuo 22 iki 28 procentų. Tačiau mažiau gyventojų manė, kad bedarbių ateinančiais metais mažės: taip manančiųjų sumažėjo nuo 27 iki 19 procentų.

Taip pat sumažėjo – nuo 28 iki 23 procentų – gyventojų, besitikinčių šalies ekonominės padėties pagerėjimo. O namų ūkio finansinės padėties artimiausiais 12 mėn. prognozių balansas, palyginti su praėjusių metų birželio mėn., nepasikeitė. Šiek tiek sumažėjo gyventojų, prognozuojančių teigiamus ar neigiamus savo namų ūkio finansinės padėties pokyčius, ir padaugėjo permainų nesitikinčių gyventojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)