"VSA Vilnius" pranešė, jog įtaria korupciją ir siekį neteisėtai perskirstyti rinką.

Pasak "VSA Vilnius" direktorės Jurgitos Petrauskienės kreiptis į STT bendrovė nusprendė po to, kai gavo Vilniaus miesto savivaldybės įspėjimą apie atliekų tvarkymo Vilniuje sutarties nutraukimą, jei nebus sumokėta savivaldybės nurodyta skola VAATC, o vėliau gavo centro prašymą dėl bankroto bylos "VSA Vilnius" iškėlimo.

J.Petrauskienė BNS teigė, jog Vilniaus apygardos teismui yra pateiktas VAATC ieškinys dėl bankroto bylos įmonei, tačiau jokių sprendimų dar nepriimta.

"Esame moki ir pelningai veikianti bendrovė, kuri kiekvieną dieną vykdo finansinius įsipareigojimus VAATC valdomam sąvartynui. Savo teisę sąžiningai vykdyti verslą ginsime visomis teisinėmis priemonėmis", - pranešime spaudai teigė "VSA Vilnius" vadovė.

"VSA Vilnius" skolos sąvartynui neneigia, tačiau ginčija skolos dydį, ir apeliavo į tai, kad jos padėtis yra sudėtinga - jai yra skolingi savivaldybės valdomi daugiabučių administratoriai, kuriems buvo ar yra skolinga ir pati Vilniaus savivaldybė.

STT atstovė spaudai Julija Antanaitienė BNS sakė, jog įmonės "VSA Vilnius" skundas gautas pirmadienį. Anot jos, jame nurodyta informacija bus tikrinama.

"VSA Vilnius" pranešė, jog prašydama STT ištirti galimai nusikalstamą piktnaudžiavimą sostinės atliekų tvarkymo versle, pateikė bendrovės turimus duomenis apie "sistemingus" Vilniaus savivaldybės veiksmus, kuriais gali būti siekiama neteisėtai perskirstyti atliekų tvarkymo rinką.

Pasak "VSA Vilniaus", VAATC inicijuoja jos bankroto bylą ir tai motyvuoja tuo, jog "VSA Vilniaus" skola siekia 2,2 mln. litų. "VSA Vilnius" skaičiuoja, kad šiuo metu daugiabučių administratoriai už atliekų surinkimą ir išvežimą įmonei yra skolingi 2,7 mln. litų.

VAATC prašo teismo imtis laikinųjų ieškinio apsaugos priemonių – sąskaitos bei turto arešto, pranešė "VSA Vilnius".

J.Pinskus: moki, bet nesumoka įsiskolinimų

Vilniaus vicemeras Jonas Pinskus retoriškai klausia, kodėl įmonė, kuri teigia esanti moki nesumoka įsiskolinimų.

„Bendrovė „VSA Vilnius“ bendrovei „Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centras“ už atliekų šalinimo sąvartyne paslaugas skolinga apie 2,2 mln. Lt. Ir tai vienintelė iš septynių įmonių Vilniuje, kuri piktybiškai neapmoka savo skolų. Tai ne pirmas atvejis, kai bendrovė, norėdama nukreipti dėmesį nuo savo įsiskolinimo, grasina Vilniaus miesto savivaldybės sprendimus apskųsti teismui ar, kaip šiuo atveju, esą kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą“, - sakė Vilniaus vicemeras Jonas Pinskus.

„Tai situacija, kai pats būdamas skolingas, apkaltini tą pusę, kuriai esi skolingas ir dar apšauki aferistu. Kodėl įmokė, kuri viešai skelbiasi esanti moki, tiesiog neapmoka savo skolų?“, - sakė J.Pinskus.

"VSA Vilnius" sausį dėl Vilniaus valdžios veiksmų kreipėsi ir į Generalinę prokuratūrą, prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą. VAATC tuomet skaičiavo, kad "VSA Vilniaus" skola siekė 3 mln. litų.

Vilniaus regiono komunalinių atliekų sąvartyną valdo VAATC, kurio didžiausia akcininkė yra Vilniaus miesto savivaldybė.

99,82 proc. "VSA Holding" akcijų valdo Maltoje registruota "Corzona Capital Limited", 0,18 proc. - Olandijos įmonė "Corzona Holding NV".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)