Sumažinti JAV bankų "Bank of America", "Citibank", "Goldman Sachs" ir "JPMorgan Chase", taip pat Didžiosios Britanijos HSBC, "Barclays" ir "Royal Bank of Scotland", Prancūzijos "BNP Paribas", Šveicarijos "Credit Suisse", Vokietijos "Deutche Bank" ir kai kurių kitų bankų reitingai.

Keturių bankų reitingai buvo sumažinti vienu punktu, dešimties - dviem, o "Credit Suisse" reitingas sumažintas iškart trimis lygiais. Agentūros analitikų teigimu, reitingai buvo sumažinti daugiau dėl išaugusių nuostolių rizikų ir neslūgstančio nestabilumo.

Apie planus peržiūrėti pasaulio ir Europos finansinių organizacijų reitingus agentūra "Moody's" paskelbė 2012 m. vasario viduryje. Iš viso į peržiūrimų reitingų sąrašą (su galimybe juos sumažinti) buvo įtraukta daugiau nei šimtas bankų.

Gegužę "Moody's" sumažino 26 Italijos ir 16 Ispanijos bankų reitingus, o birželį - kelių Vokietijos, Austrijos, Prancūzijos kreditinių organizacijų reitingus. Anot "Moody's", pagrindinė priežastis sumažinti bankų reitingus buvo rizikos, susijusios su pagilėjusia skolų krize euro zonoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)