Rinkimuose buvo iškelti du kandidatai: R. Dargis ir „Vičiūnų“ įmonių grupės valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis.

Naujas vadovas buvo renkamas, nes praėjusių metų spalį mirė ilgametis konfederacijos prezidentas dr. Bronislovas Lubys.

„Pramonininkų, kaip svarbaus Lietuvos verslo bendruomenės balso pareiga, – palaikyti aktyvų dialogą su valdžia ir siekti kuo geresnės, aiškios ir stabilios aplinkos verslui. Kiekvienos valstybės pamatas yra pilietiški, aktyvūs, kuriantys žmonės. Mes turime paskatinti juos išbandyti savo jėgas ir idėjas, paraginti kurti, turime rūpintis, kad darniai verslo plėtrai ir iniciatyvai būtų kuo geriausios sąlygos“, - sakė naujasis LPK prezidentas Robertas Dargis savo rinkiminėje kalboje.

Lietuvos pramonininkų konfederacija vienija 39 šakines ir 9 regionines verslo ir pramonės asociacijas, kurios jungia daugiau nei 2700 įvairaus profilio įmonių. Konfederacijai priklauso ne tik dauguma gamybos įmonių, bet ir bankų filialai, prekybos įmonės, užsienio firmų atstovybės, moksliniai tiriamieji institutai, universitetai bei mokymo įstaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)