Mauritanija – žuvų turtinga šalis, kurioje mielai investuoja kinai, japonai. Mes – vieni iš pirmųjų lietuvių, kurie dar tik bando įkelti ten koją“, - pasakojo V. Matijošaitis.

Šį verslą „Vičiūnai“ pradeda kartu su partneriais iš Mauritanijos. Jie grupei leido naudotis vienu žuvies perdirbimo įmonės cechu. Iš Lietuvos į Mauritaniją verslininkai pervežė naudotus, tačiau kokybiškus įrengimus ir šiuo metu juos montuoja.

Liepos viduryje Afrikoje prasideda žuvininkystės sezonas. „Vičiūnų“ grupė kol kas stebės, kaip sekasi dirbti su vietos darbuotojais. Įmonės tikslas – kad kuo daugiau pagautos žuvies atkeliautų į Lietuvos ir kitų Europos Sąjungos šalių rinkas.

Atlanto vandenyne prie Mauritanijos krantų pagaunama geros kokybės sardinių, krevečių. „Ši šalis garsėja ir tuo, kad čia pagaunama geriausi pasaulyje aštuonkojai, nes pakrantėse gyvena daug moliuskų, kuriais aštuonkojai maitinasi“, - pasakojo „Vičiūnų“ grupės vadovas.

Investicijos į šį cechą nėra didelės – apie 2 mln. litų, tačiau ateityje Mauritanijoje planuojama statyti naują įmonę. Kitąmet tikimasi gauti apie 3 tūkst. tonų žuvies ir jūros produktų. Vėliau apimtys turėtų augti.