Lietuvos, Rusijos ir Lichtenšteino bendroji įmonė "Eksimeta", prieš pustrečio mėnesio už 16,23 milijono litų varžytynėse įsigijusi "Marijampolės pieno konservų" įmonę, turi kelis akcininkus, iš jų vienas svarbiausių - šis metalo kombinatas, penktadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

"Mūsų planai Marijampolės pieno konservų įmonėje labai rimti. Sumokėjome už ją milijonus litų neatsitiktinai, matome čia dideles perspektyvas", - sakė N.Liadovas.

Pasak jo, kad 1932 metais įkurtas Magnitogorsko metalo kombinatas užima 20 vietą pasaulyje juodojo metalo gamybos rinkoje - per metus bendrovėje pagaminama beveik 9 mln. tonų plieno.

"Kiekvienais metais iš savo lėšų investicijoms skiriame apie 100 mln. JAV dolerių (400 mln. litų). Su Lietuvos rinka bendraujame nuo 1992 metų", - aiškino metalurgas.

Magnitogorsko kombinato atstovai teigė, jog jie garantuoja skardos tiekimą konservų dėžučių gamybai.

"Marijampolės pieno konservų" direktorius Henrikas Karpavičius sakė, kad ši bendrovė dabar turi tris akcininkus. Magnitogorsko metalo kombinatas valdo 29 proc., Lietuvos bendrovė "Karpis" - 20 proc. , o Lichtenšteine registruota įmonė "International Export Investment" - 51 proc. akcijų.

Produkcijos pardavimu besirūpinančios bendrovės "International Export Investment" rinkodaros direktorius Andrejus Dmitrijevas tvirtino, kad jau dabar "Marijampolės pieno konservai" pasiekia Vokietijos, Izraelio rinką.

Be to, yra išsiųstos bandomosios pieno konservų siuntos Maskvos, Sankt Peterburgo konditerijos fabrikams, ieškoma rinkų Vidurinėje Azijoje.

"Mums labai svarbu susirasti kuo daugiau pieno tiekėjų. Per rugsėjį ir spalį supirkome ir perdirbome 8,7 tūkstančio tonų pieno, nors galėtume perdirbti bent tris kartus daugiau", - sakė H.Karpavičius.

Marijampolės bendrovei pieną pradėjo pardavinėti ne tik kooperatyvo "Lietuviškas pienas" nariai, bet ir statytojai iš kitų rajonų.

H.Karpavičius įsitikinęs, jog dėl konkurencijos ir kiti supirkėjai pradėjo atsiskaityti laiku ir mokėti geras kainas už pieną. Marijampolės apskrityje vidutiniškai už litrą pieno mokama po 55 centus, o kituose rajonuose - apie 20 proc. mažiau.

Iki metų pabaigos bendrovė baigs išmokėti dalį skolų ūkininkams, dar vyksta derybos, kad ir žemės ūkio bendrovės atgautų ne mažesnę skolos dalį nei individualūs statytojai.

Jau šiomis dienomis atnaujina veiklą Šakių rajono Lukšių pieninė, kur bus gaminama varškė ir sūris. Belvederio sūrinė vėl gamins populiarųjį "Liliputo" sūrį. Prienų, Virbalio ir Lazdijų filialų likimas paaiškės ateinančiais metais.

Jau žinoma, kad kitų metų pirmąjį pusmetį žuvų konservus pradės gaminti pagrindinis įmonės cechas Marijampolėje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją