110 futbolo aikščių prilygstanti teritorija, kurioje per dieną zuja 200 tūkst. klientų, susukančių 20 mln. eurų dienos apyvartą, yra Europos didžiausia juodoji rinka, kurioje klesti prekyba piratiniais gaminiais ir kontrabanda.

Pavyzdžiui, nigerietis Abrahamas, savo šeimą palikęs Afrikoje, Odesoje iš konteinerio prekiauja garsiausių firmų prekių ženklais, kurie iš tiesų yra Kinijoje pasiūtos klastotės. Per Europos futbolo čempionatą papildomas pajamas jis ir kiti prekeiviai šluojasi iš prekybos būtent čempionato atributika, UEFA prekės ženklais, čempionato pirmenybių talismanais - Slaveku ir Slavko, kurių platinimo teisės priklauso „Warner Bros“, tačiau Odesos turguje jos priklauso kiekvienam abrahamui ir dažnai urmu parduodamos toliau ir pasiekia taip pat Vakarus.

Turgavietės direktorius - Anatolijus Berladinas, buvęs Milicijos skyriaus vadovo pavaduotojas, tikina, kad turgavietėje vyksta švarus verslas, nors pripažįsta, kad negali guldyti galvos už visus 14 tūkst. pardavėjų.

Tuo tarpu nelegalaus verslo baronai juokiasi iš pareigūnų ir turgavietės vadovų, nes yra vieša paslaptis, kad korupciniai ryšiai leidžia klestėti tokiems verslams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)