Ištisą parą alkoholiu bus prekiaujama kavinėse, kurias valdo savivaldybės bendrovė „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT).

Ritas Vaiginas
Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Ritas Vaiginas trečiadienį pasirašė įsakymą, kuriuo VVT kavinėms Antakalnio g. 130 ir Justiniškių g. 14 leidžiama nuo 8 iki 22 val. alkoholio prekiauti kaip parduotuvėje – t.y. ir išsinešimui. O po 22 val. alkoholis čia galės būti parduodamas tik vartojimui vietoje.

Abi šios maitinimo įstaigos įsikūrusios Vilniaus troleibusų parkuose. Pagrindiniai jų klientai – troleibusų vairuotojai ir kitas VVT personalas.

Tikisi uždirbti iš pobūvių organizavimo

Transporto sektorių kuruojantis Vilniaus vicemeras, socialdemokratas Romas Adomavičius DELFI teigė, jog licencijos alkoholio prekybai visą parą VVT kavinėms išduotos ieškant papildomų pajamų skolų kamuojamai viešojo transporto kompanijai. Politiko nuomone, į restoranus toli gražu nepanašios troleibusų parkų kavinukės galėtų prisidurti, pavyzdžiui, organizuodamos pobūvius.

„Parkai siekia gauti papildomų pajamų. Ten veikia maitinimo įstaigos, kurios darbo metu aptarnauja dirbančiuosius. Taigi apie jokį alkoholį (parduodamą vairuotojams ar darbininkams – DELFI) kalbos būti negali. Tačiau jie gali daryti įvairias šventes, organizuoti įvairius renginius, kur, kaip įprasta, alkoholis yra vartojamas“, - aiškino R. Adomavičius.

Romas Adomavičius
Anot jo, pernai, po ilgos pertraukos, viešojo transporto įmonių padaliniai, teikę maitinimo paslaugas, „išlipo iš nuostolio“. O rengiant įvairius pobūvius būtų galima pagalvoti ir apie šiokį tokį pelną.

Politikas ramina, jog naktiniais „taškais“ troleibusų parkų kavinės netaps. Troleibusų vairuotojų su „kvapeliu“ taip pat neturėtų būti.

„Tai visiškai nereiškia, kad vairuotojams bus pardavinėjamas alkoholis. Tikrai ne. Darbo metu tas nebus daroma. Tiktai renginių metu“, - žadėjo R. Adomavičius.

Tiesa, niekas nedraus vairuotojams po sunkios darbo dienos išlenkti taurelę.

„Jeigu vairuotojas patyrė stresą darbe ir kažką nuveikė po darbo – čia jo asmeninis reikalas. Aišku, mes to neskatiname. Būdas aptverti ežerą, kadangi kažkas nuskendo, yra blogas. Reikia visus mokyti plaukti“, - poetiškai reziumavo R. Adomavičius.

Užuodžia „valdiškų“ girdyklų verslą

Vidas Urbonavičius
Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Vilniaus taryboje vadovas Vidas Urbonavičius nemano, jog troleibusų parkuose galima užkurti sėkmingą pobūvių organizavimo verslą. Jo nuomone, labiau tikėtina, kad naktinius „taškus“ vieną po kito uždarinėjanti Vilniaus valdžia pati lenda į girdyklų rinką.

„Čia yra melas akivaizdus. Jeigu tikrai nori furšetus ir banketus organizuoti, licenciją galima išduoti iki 24 val., iki 1 val. ryto. Reiškia, privatus verslas buvo išstūminėjamas su lozungais, o dabar išlindo galai. Mes puikiai žinome, kad R. Adomavičius ir socialdemokratai kuruoja šitą sritį. Nei viename troleibusų parke pastatai nėra tokios būklės, kad ten būtų galima kažkokio aukšto lygio banketus daryti ar kažką panašaus. Matyt, naktinės kavinės buvo uždarinėjamos aplink šitas vietas. Savivaldybė pradeda daryti kažkokį neaiškų savo verslą“, - svarstė V. Urbonavičius.

Jis taip pat teigė nepritariantis alkoholio prekybai troleibusų parkuose vien dėl to, kad tai kels pavojingą pagundą viešojo transporto vairuotojams.

„Tai skandalinga. Argi savivaldybės funkcija yra pardavinėti alkoholį? Įmonė, skirta viešiesiems interesams tenkinti, pradeda užsiiminėti tokia prekyba. Visiškai skandalinga“, - reziumavo TS-LKD frakcijos vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)