Kaip praneša "The Financial Times", Paryžiaus nuomone, neigiama rinkų reakcija į 100 mlrd. eurų paramą Ispanijos bankams rodo, kad ES turėtų imtis daugiau sferų apimančių antikrizinių priemonių.

Tuo tarpu Vokietija nesutinka su tuo, kad antikriziniam fondui būtų suteikta teisė tiesiogiai rekapitalizuoti bankus, ir vadina ligi šiol ES sukurtus instrumentus pakankamais.

Prancūzijos įsitikinimu, didžiausių bankų priežiūros funkcijų, įskaitant ir bankų streso testų atlikimą, priskyrimas Europos centriniam bankui yra pirmas žingsnis bankininkystės sąjungos link. Paryžiaus nuomone, Ispanija ir Italija šiuos pasiūlymus vertina palankiai, praneša "Finmarket".

Kaip jau skelbta, Italijos ministras pirmininkas Mario Monti ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande’as per ketvirtadienį numatytą susitikimą Romoje planuoja aptarti krizę euro zonoje.

M. Monti tikisi sukurti frontą su F. Hollande’u tam, kad pavyktų įtikinti AngelaMerkel priimti "euroobligacijų" formulę. Be to, Prancūzijos ir Italijos vadovai tikisi, kad Berlynas sušvelnins savo pozicijas dėl griežtos ekonominės disciplinos politikos, kurią A. Merkel primygtinai siūlo visoms "silpnoms euro zonos šalims", o tai, M. Monti nuomone, apriboja ekonominio augimo galimybes.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)