Dviratis, riedučiai, bėgiojimas, plaukiojimas ežere – tai tik kelios alternatyvos iškeisti uždarą sporto salę į aktyvų laiko praleidimą gamtoje. Sporto klubų savininkai ir vadovai pasakoja, kad iš tiesų gana didelė klientų dalis vasarą užmiršta sporto klubus, tačiau ištikimų sveikuolių vis vien lieka ir sporto klubų vasarai nereikia uždaryti.

Rudenį sugrįžta praradę rezultatus

Vilniuje sporto klubą turintis Lietuvos galiūnas Žydrūnas Savickas komentavo, kad, skirtingai nei kiti su laisvalaikiu susiję verslai, sporto klubai vasarą pajaučia klientų sumažėjimą. „Žmonių sporto klube vasarą sumažėja apie 30-40 proc. Vieni išvažiuoja atostogauti, kiti gamtoje praleidžia daug laiko, dar kiti vietoj sporto klubo bėgioja gryname ore. Nors klientų šiek tiek sumažėja, vis vien yra tų, kurie sporto klubą lanko ištisus metus“, - patirtimi dalijosi galiūnas.

Pasak sporto klubo savininko, klientai, kurie vasarą nusprendžia sportą iškeisti į gamtą, neretai rudenį grįžta į salę praradę pasiektus rezultatus. „Nebent jie tikrai gamtoje daug sportuoja: bėgioja, važinėja dviračiu“, - teigė pašnekovas.

Ž. Savickas teigė, kad kol kas sumažėjęs klientų skaičius grupinių užsiėmimų, pavyzdžiui, aerobikos klasių, tvarkaraščio nekoreguoja. „Užsiėmimų skaičiaus kol kas nemažiname. Birželio mėnesį grafikas išlieka toks pat kaip ir gegužės. Tikimės, kad ir kitus mėnesius jo keisti nereikės. Mūsų klube lankosi sportiškesni žmonės, todėl į sporto klubą jie ateina ir šiltuoju metų laiku“, - pasakojo sportininkas.

Sporto klubo savininko teigimu, pats geriausias metas jo verslui – kovas ir balandis: „Tuomet pasirodo ta žmonių kategorija, kurie sportuoja prieš vasarą. Jie galvoja, kad per pora mėnesių pasieks tai, ko kiti sieke kelerius metus. Jie dažnai pamato, kad greitai nieko nepasieks ir dingsta iki kito pavasario“.

Ž. Savickas džiaugėsi, kad birželio mėnesio pradžia buvo palanki sporto klubams – buvo gana vėsu ir po šiltos gegužės žmonės vėl plūstelėjo sportuoti. „Mums blogas oras yra, kai saulė šviečia. Sporto klubui geriau, kai lyja ir vėsu“, - komentavo galiūnas.

Laukia lietingų savaitgalių

Impuls“ sporto klubų tinklo rinkodaros vadovė Giedrė Padagaitė pasakojo, kad jų tinklo sporto vietose klientų vasarą sumažėja apie 15-20 proc. „Kol kas grupinių užsiėmimų nekeičiame, bet nuolat atsižvelgiame į sportuojančių skaičių. Užsiėmimų tvarkaraščiams tai įtakos gali turėti“, - teigė ji.

Įmonės atstovės teigimu, sporto klubams pats pelningiausias metas nuo rudens iki pavasario, kol „išlenda pirmieji pavasariniai saulės spinduliai“. Sezoniškumo sporto klubai nepajaučia ir jei ateina šalta vasara: lietingais vasaros savaitgaliais fizinės veiklos užsimanę gyventojai renkasi sporto klubuose.

Klaipėdos sporto klubų konkurentai – saulė ir jūra

Klaipėdoje įsikūrusio sporto klubo „Apelsinas“ vadovas Tomas Kesminas tikino, kad Klaipėdos sporto klubai dar labiau kenčia nuo gero oro nei klubai Kaune ar Vilniuje.

„Vasarą jaučiame apie 40 proc. klientų sumažėjimą. Gal Kaune ir Vilniuje ne taip jautriai reaguojama į oro sąlygas. Bet pas mus, vos išlenda saulė, jūra mums tampa didžiuliu konkurentu“, - pasakojo verslininkas.

Vyras pasakojo, kad vasarą kompensuoti sumažėjusį klientų skaičių bandoma įvairiomis akcijomis ar mažomis dovanėlėmis, o jei pavasarį prie klubo prisijungę klientai greitai dingsta, klausiama, kodėl šie nustojo lankyti klubą. „Daug „mėnesinukų“ neturime. Jei klientai nustoja lankyti klubą, iškart bandome susisiekti ir klausiame, kas atsitiko, - pasakojo T. Kesminas. - Išlaikyti klientus vasarą bandome ir nuolaidomis ar mažomis dovanėlėmis, tačiau didelės įtakos rezultatams tokių pasiūlymų nepajaučiame“.

Klaipėdietis teigė, kad sumažėjęs klientų skaičius vasarą priverčia pakoreguoti ir užsiėmimų tvarkaraštį: iš per savaitę vykstančių 50 grupinių užsiėmimų lieka apie 35.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)