Kaip BNS informavo Šiaulių apygardos prokuratūros atstovas spaudai Martynas Povilaitis, nustatyta, jog tyrimą iš esmės dėl tų pačių aplinkybių kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūra, todėl nuspręsta naujo ikiteisminio tyrimo nepradėti.

BNS jau rašė, kad tyrimą dėl galimų pažeidimų statant pavojingų atliekų deginimo gamyklą Šiaulių rajone atlieka Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Pasak Generalinės prokuratūros atstovės Ritos Stundienės, pernai liepą pradėtas tyrimas vis dar tęsiasi, jį kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Ji BNS sakė, jog Šiaulių prokurorų surinkta medžiaga bus perduota Vilniaus prokurorams.

Vilniaus prokuratūroje ikiteisminis tyrimas atliekamas pagal nusikalstamos veikos požymius, Baudžiamajame kodekse kvalifikuojamus kaip sukčiavimas, dokumentų klastojimas, piktnaudžiavimas ir tarnybos pareigų neatlikimas.

Į prokurorus pernai birželį kreipėsi statybas užsakiusi bendrovė "Toksika", kurios 93 proc. akcijų valdo Ūkio ministerija. "Toksika" teigė turinti "realų pagrindą įtarti, kad vykdant rangos sutartį buvo padaryta rimtų pažeidimų".

Šį pavasarį į teisėsaugą kreipęsi parlamentarai, be kita, prašė sustabdyti bandymus įrenginyje, jei jie gali kelti pavojų žmonių sveikatai ir gyvybei.

Pavojingų atliekų deginimo įrenginį bendrovės "Toksika" padalinyje prie Šiaulių jungtinės veiklos pagrindu statė Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) organizuotą konkursą laimėjusi bendrovė "Senovė" ir Italijos bendrovė "Hafner Srl". Įrenginys iki šiol nepaleistas, kol kas jame buvo atliekami tik bandymai.

Sutartis tarp šalių pasirašyta 2008 metų kovo 31 dieną, objektas turėjo būti baigtas statyti 2010 metų rugsėjo 30-ąją, tačiau jo paleidimo data vis nukeliama.

Rangos sutarties vertė - 87 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)