Renginio globėją, Vokietijos Federacinės Respublikos ambasadorių Lietuvoje, Matthias Mülmenstädt renginio metu pavadavo Vokietijos ambasados Lietuvoje ekonomikos skyriaus vadovas Maximilian Hurnaus.
2012 metų „Vokietijos ūkio apdovanojimų Lietuvoje“ tema - „Made for Germany“. Šių metų apdovanojimų tikslas – pagerbti Lietuvos smulkią arba vidutinę įmonę, kuri savo produkciją eksportuoja į Vokietiją arba ypač sėkmingai teikia paslaugas Vokietijos partneriams.

UAB „Aurika“ viena pagrindinių eksporto rinkų yra Vokietija. Įmonės pagaminti produktai atitinka Vokietijos rinkos keliamus aukštus kokybės reikalavimus. 1991 metais įkurta įmonė specializuojasi maisto, chemijos ir farmacijos pramonei skirtų etikečių ir pakuočių gamyboje. Nuolatos tobulindama spaudos technologijas ir sprendimus, taip pat bendradarbiaudama su Kauno technologijos universiteto Dizaino ir technologijų fakultetu, įmonė greitai ir kokybiškai reaguoja į individualius klientų poreikius.

Be kita ko, įmonės asortimente galima rasti ir etiketes su Brailio raštu bei etiketės iš biologiškai suyrančių medžiagų.

Įmonė iš Kauno ir Vilniaus padalinių tiekia produkciją į daugelį Europos šalių. Į Vokietiją UAB „Aurika“ eksportuoja individualiems poreikiams pritaikytas standartines etiketes bei specialius gaminius iš ypatingų medžiagų.

UAB „Aurika“ komisiją įtikino dėl spartaus įmonės augimo iš smulkios prekybinės įmonės iki didžiausio etikečių gamintojo Baltijos šalyse. Komisiją sužavėjo įmonės didelės eksporto apimtys bei gebėjimas
prisitaikyti prie kliento poreikių naujose rinkose. Siekdama įeiti į Vokietijos rinką įmonė įdarbino vokiškai kalbantį personalą ir sukūrė naujus, Vokietijos rinkai pritaikytus, produktus, tokius kaip „Multilayer Etiketten“.

Iš 23 konkurso dalyvių į Vokietijos ūkio apdovanojimų Lietuvoje finalą pateko penkios Lietuvos įmonės (abėcėlės tvarka):

"Aurika" UAB
Etikečių ir pakuočių maisto, chemijos ir farmacijos pramonei gamintojas
"MeTec" UAB
Štampuotų/formuotų detalių ir štampų gamintojas automobilių pramonei
"Putokšnis" UAB
PET ruošinių ir butelių gamintojas
"Rubedo sistemos" UAB
Mechatroninių sistemų (robotų) projektuotojas
"Selteka" UAB
Televizijos ir elektronikos gaminių kūrėjas ir gamintojas

Ankstesnių metų konkurso laimėtojai:

UAB „Altechna”
UAB „EMP Recycling“
UAB „Savas takas ir ko“ ir Gintauto Dailydos kino įmonė studija „Seansas“
UAB „Mėlynoji uoga“ ir UAB „Statinių apšiltinimo medžiagos“
UAB Kauno energetikos remontas, UAB „Stevila“ ir Jolandos Šoblinskienės ūkininkės ūkis
UAB Dariaus Beconio įmonė ir Lietuvos reabilitacinis profesinio rengimo centras

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)