1. Markas Zuckerbergas

28 metų M. Zuckerbergas socialinį tinklą „Facebook“ paleido veikti iš savo bendrabučio draugo kambario ir išaugino jį į vieną sėkmingiausių pasaulio verslų. Nors jo turtas patyrė didelį smūgį dėl nuvylusios viešos prekybos „Facebook“ akcijomis, jis vis dar siekia beveik 15 mlrd. dolerių (41,4 mlrd. litų).

2. Seanas Parkeris

Vieno iš „Napster“ įkūrėjų (ir pirmojo „Facebook“ prezidento) vardas siejamas su daugiau kaip 2 mlrd. dolerių (5,5 mlrd. litų). 32 metų S. Parkeris buvo M. Zuckerbergo mentorius ir paragino jį atsisakyti artikelio „The“ pirminėje „Facebook“ pavadinimo versijoje. Jis taip pat yra vienas pirmųjų muzikos mainų įmonės „Spotify“ investuotojų.

3. Eduardo Saverinas

Vienas iš „Facebook“ kūrėjų, kurio turtas vertinamas 2 mlrd. dolerių (5,5 mlrd. dolerių), turėjo kovoti dėl šio titulo. Jis iškėlė ieškinį „Facebook“ ir vėliau susitarė su atsakovais be teismo. Būtent taip vaizduojama filme „The Social Network“ („Socialinis tinklas“). 30 metų E.Saverinas, augęs turtingoje šeimoje, garsėja pomėgiu prabangiai gyventi ir palikti baruose krūvas pinigų.

4. Dustinas Moskovitzas

28 metų D. Moskovitzas taip pat pažinojo M. Zuckerbergą koledže ir kūrė „Facebook“ jo ankstyvojoje stadijoje. Nuo to laiko jis paliko „Facebook“ ir pradėjo naują verslą kartu su labdaringu darbu. „Forbes“ nurodo, kad jo turtas siekia maždaug 3,5 mlrd. dolerių (9,6 mlrd. litų).

5. Scottas Duncanas

Scottas Duncanas, šiuo metu artėjantis prie trečios dešimties metų pabaigos, milijardus uždirbo senamadišku būdu: paveldėjo juos iš savo tėvo, įkūrusio vieną energijos vamzdynų įmonę. Jo turtas vertinamas 4 mlrd. dolerių (11 mlrd. litų), o jis pats retai rodosi internete.

6. Fahdas Hariri

Vedęs ir Paryžiuje gyvenantis 31 metų velionio Libano ministro pirmininko Rafico Hariri sūnus dirba nekilnojamo turto srityje ir turi architektūros mokslo laipsnį. Jo turtas vos viršija 1 mlrd. dolerių (2,7 mlrd. litų), bet jis dažnai figūruoja tarptautinėje socialinėje scenoje.

7. Robertas Pera

Buvęs „Apple“ inžinierius R. Pera, šiuo metu įpusėjęs ketvirtą dešimtį metų, įkūrė „Ubiquiti Networks“, gaminančią bevielio ryšio įrangą. Teigiama, kad jis vis dar gyvena kukliai, nepaisant to, jog valdo daugiau kaip 1 mlrd. dolerių (2,7 mlrd. litų) turtą.

8. Aymanas Hariri

Kaip ir brolis, 35 metų Aymanas Hariri gavo tarptautinį išsilavinimą: jis yra baigęs Jungtinių Valstijų Džordžtauno universitetą. Šiuo metu jis taip pat dirba nekilnojamojo turto srityje, o gyvena Saudo Arabijoje.

9. Yang Huiyan

Virš 30 metų turinti Yang Huiyan, vienintelė moteris jauniausių milijardierių sąraše, praturtėjo iš savo tėvo, kuris 2005 metais pervedė jai didžiąją dalį savo turto. (Jos tėvas savo pastangomis įkūrė sėkmingą Kinijos aukštosios klasės nekilnojamojo turto įmonę „Country Garden“.)

10. Vokietijos princas Albertas

Šis 28 metų Vokietijos princas lankė mokyklą Italijoje ir Škotijoje, o vėliau grįžo į tėvynę. Jis mėgsta vairuoti lenktyninius automobilius tiek pat, kiek dirbti su vietos energetikos projektais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)