CBO vertinimu, šalies bendrasis vidaus produktas (BVP) per pusmetį sumažės, jeigu, kaip planuota, vienu metu bus didinami mokesčiai ir mažinamos biudžeto išlaidos. Vis dėlto CBO tikisi, kad per visus 2013 metus JAV BVP išaugs 0,5 procento.

Šių metų gruodį pasibaigia vadinamoji "Bušo epocha" mokesčių politikoje. Kaip žinoma, George’o W. Busho prezidentavimo laikais buvo įvestos mokesčių lengvatos. Anksčiau Kongreso biudžeto valdyba skelbė, kad kai šios lengvatos bus atšauktos ir mokesčiai padidės, ekonomikos augimas JAV gali sulėtėti.

JAV federalinio atsargų banko pirmininkas Benas Bernankė taip pat išsakė susirūpinimą dėl to, kad padidėjus mokesčiams atsigavimo procesas gali sulėtėti. Tokios pat nuomonės laikosi ir respublikonai, kurie pirmiausia gina stambaus verslo interesus.

JAV prezidentas Barackas Obama pasisako už mokesčių lengvatų išsaugojimą viduriniajai klasei ir G. W. Busho lengvatų atšaukimą pasiturintiems amerikiečiams. Be to, valstybės vadovas palaiko iniciatyvą mažinti biudžeto išlaidas. Kovą B. Obama pasirašė įsaką dėl federalinio biudžeto deficito sumažinimo 4 mlrd. dolerių per 12 metų mažinant išlaidas ir didinant mokesčius.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)