Prie skaidrumo iniciatyvos „Baltoji banga“ per pastaruosius pusę metų prisijungė dar 10 Lietuvos įmonių.

„Džiugu, kad socialiai atsakingo ir progresyvaus verslo būrys pasipildė dar dešimčia naujų narių. Visos šios įmonės skiriasi savo veikla, dydžiu ar patirtimi, tačiau jas vienija pagrindinis tikslas – vystyti sąžiningą verslą, kuris neša didžiausią naudą visuomenei“, - sakė „Baltosios bangos“ Tarybos pirmininkė Rūta Skyrienė.

Anot jos, įgydamos „Baltosios bangos“ ženklą įmonės viešai pareiškia, kad jos nemoka nelegalių atlyginimų, sutinka būti tikrinamos dėl mokesčių mokėjimo ir prisiima atsakomybę dėl skaidraus verslo vykdymo.

Projekto iniciatoriaus Investuotojų forumo vykdančioji direktorė teigė, kad šešėliniu verslu galima pavadinti kiekvieną verslą, kuris nesilaiko Darbo kodekso ar elgiasi nesąžiningai.

„Dar 2009 m. buvo paskelbta, kad šešėlinėje ekonomikoje dirbo beveik 1,8 mlrd. gyventojų. Daugelio besivystančių šalių šešėlinės ekonomikos auga greičiau nei visa jų ekonomika. Įspėjama, kad 2020 m. šešėlinėje ekonomikoje gali dirbti kas trečias Žemės gyventojas“, - teigė R. Skyrienė.

Projekto kovosiančio prieš šešėlinę ekonomiką viena iš iniciatorių teigė, kad anksčiau šešėlinė ekonomika buvo siejama su močiute, turguje pardavinėjančia nelegaliai daržoves, tačiau dabar šis reiškinys tapo didžiuliu globaliniu reiškiniu.

Prisijungė dar 10 įmonių

„Baltosios bangos“ ženklu galės pasigirti „Siemens Osakeyhtio“ Lietuvos filialas, UAB „Dovanų manija“, IĮ „Elektra“, UAB „Epi farma“, Kolpingo kolegija, UAB „Incorpus“, UAB „Sales Partners“ (Texus), UAB „Soundest“, UAB „Šilutės raštinė“ ir UAB „Defensas“.

„Gyvenime viskas keičiasi, tačiau vertybės net sparčiai kintamoje visuomenėje išlieka. Visada dirbome skaidriai, o prisijungimas prie iniciatyvos „Baltoji banga” tampa įsipareigojimu ateičiai”, - teigė Kolpingo kolegijos direktorė Lina Kalibataitė.

„Sąžiningo verslo principų taikymas yra vienas iš būdų pasiekti, jog etiškas verslas taptų bendrąja praktika. Esame vieni iš lyderių ir siunčiame aiškią žinutę: sąžiningas verslas rinkoje konkuruoja sėkmingai ir sukuria didesnę vertę“, – dėstė „Siemens“ pramonės ir transporto sprendimų padalinio direktorius Baltijos šalims Kęstutis Čiplys.

„Tikimės, kad „Baltosios bangos“ iniciatyva prisidės prie statybų sektoriaus verslo skaidrumo, o užsakovus paskatins rinktis partnerius, kurie vertina savo reputaciją“, - sakė „Incorpus“ direktorius Darius Čepokas.

„Esame jauna, entuziastinga įmonė. Dažnai nusvyra rankos pamačius kokiu verslu užsiima konkurentai, bet iniciatyva „Baltoji banga” sustiprino musu tikėjimą tuo ką darome”, - pasakojo „Defensus“ vadovas Aurimas Strolia.

Mokesčių inspekcija apskaičiavo, kad 2012 metais sausio-kovo mėnesiais nesumokėtų mokesčių suma Vilniaus apskrityje gali siekti 23 mln. litų. Skaičiuojama, kad vien 10 vidutinių Lietuvos įmonių, mokančių atlyginimus vokeliuose, per metus gali nuslėpti 2 mln. litų mokesčių.

„Baltoji banga“ yra iniciatyva, vienijanti įmones ir organizacijas, remiančias skaidrią ir atsakingą verslo praktiką iniciatyva. Šiandien ši iniciatyva jungia daugiau kaip 40 Lietuvos įmonių, tarp jų TEO LT, Rimi Lietuva, Omnitel, VSA Vilnius, Energetikų mokymo centras, Traidenis ir daugelį kitų. Šios įmonės deklaruoja skaidrią darbo užmokesčio politiką, skaidriai dalyvauja konkursuose ir viešuosiuose pirkimuose ir moka mokesčius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)