"Neseniai Muitinės departamentas prie Finansų ministerijos paskelbė jau baigęs viešąjį pirkimą, siekiant įsigyti konfiskuotų ir valstybės naudai perduotų tabako gaminių bei jų pakuočių naikinimo paslaugas. Muitininkai ieškojo paslaugos teikėjo, kuris galėtų sunaikinti 72 tonas tabako ir 268 tonas tabako gaminių, taip pat jų pakuočių. Šį pirkimą, kuris buvo vykdomas apklausos būdu, laimėjo Vilniuje įsikūrusi bendrovė "Biastra Plius", jau ne vienus metus veikianti tokių paslaugų rinkoje", - rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Praėjusių metų spalį sostinėje, prie teritorijos, kur veikia "Biastra Plius", buvo sustabdytas mikroautobusas su 40 dėžių cigarečių "Jin ling". Bendrovės teritorijoje pareigūnai sulaikė aštuonis jos darbuotojus, tarp kurių buvo ir gamybos darbų vadovas. Per kratą "Biastra Plius" pagalbinėse patalpose buvo rasta dar 10 dėžių kontrabandinių cigarečių.

Po šios operacijos buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, bylą artimiausiu metu planuojama perduoti teismui.

Kriminalinės policijos biuro vadovo pavaduotojas Andžejus Roginskis pabrėžė, kad byloje įtarimai įvairiais nusikaltimais, pavyzdžiui, klastojimu, pateikti ir bendrovės "Biastra Plius" vadovybės atstovams.

"Tai - labai svarbi byla ir svarbi problema. Į tokius procesus mūsų pareigūnai kreipia daug dėmesio ir kruopščiai tikrina gautą operatyvinę informaciją. Taip ir buvo šiuo atveju, kai per kratas sulaikėme apie šimtą dėžių konfiskuotų rūkalų, kuriuos mėginta grąžinti į rinką", - aiškino policijos pareigūnas.

"Esu šokiruotas. Tai man didelė naujiena. Net nežinau, ką ir pasakyti. Kažkokia nesąmonė, kuriozas. Žinoma, egzistuoja toks šventas dalykas kaip nekaltumo prezumpcija, tačiau nuo tokių veiksmų muitininkams mažų mažiausiai reikėjo susilaikyti", - sakė jis.

Šį viešąjį pirkimą kontroliavęs Muitinės departamento direktoriaus pavaduotojas Jonas Miškinis teigė, kad visos procedūros dar nebaigtos. Pasak dienraščio, J.Miškinis sakė nesidomėjęs ikiteisminiu tyrimu, tačiau pareiškė manąs, kad "atskirų vagysčių" nereikėtų sieti su pačia bendrove.

"Rizika, kad kas nors gali mėginti dalį konfiskuotų prekių kuriame nors naikinimo procese iš jo ištraukti ir grąžinti į rinką, egzistuoja visada. Taip, matyt, buvo ir šiuo atveju. Tačiau mes turime pakankamai priemonių tai rizikai valdyti ir nuo tokių dalykų apsisaugoti. Kita vertus, mums būtinai reikėjo ką nors pasirinkti, nes juk tas prekes vis dėlto reikia naikinti, o šių paslaugų teikėjų skaičius yra ribotas", - kalbėjo Muitinės departamento direktoriaus pavaduotojas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)