"Be abejo, negali patenkinti tas faktas, kad bedarbystė lieka vis dar didelė. Ir pastangų mažinti bedarbystę reikia dar ir dar didesnių. Aš tikiu, kad vardan tokių pastangų realizavimo mums pavyks sutarti ir su Trišale taryba ir su Seimu - ir dėl darbo santykių lankstesnio reglamentavimo, nes be tokio reglamentavimo mes negalime tikėtis, kad verslas kurs daugiau darbo vietų", - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė A.Kubilius.

Premjeras yra minėjęs, kad kartais verslo pasiūlymai pasiklysta "sudėtingose diskusijose Seime".

Vyriausybė siūlo sutrumpinti įspėjimo dėl atleidimo iš darbo terminą, sumažinti išeitinių išmokų dydžius, ilginti savaitės darbo laiko trukmę, trumpinti kasmetines minimalias atostogas iki 20 darbo dienų, naikinti papildomas atostogas.

A.Kubilius anksčiau yra sakęs, jog jei Trišalė taryba apsispręstų dėl lankstesnių darbo santykių, minimali mėnesio alga (MMA) galėtų didėti daugiau. Vyriausybei siūlo svarstyti MMA didinimą 100 litų iki 900 litų.

Anot kai kurių analitikų, tikėtina, kad MMA nuo liepos bus padidintas 100 litų - teigiama, jog artėjant rinkimams, nepalanku atidėlioti sprendimus, kurie patinka daugumai šalies gyventojų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)