Šis apdovanojimas laikomas aukščiausiu įvertinimu, kurį už savo veiklą gali pelnyti verslo atstovas.

Po ceremonijos Vladą Lašą suskubo pasveikinti Osle lankęsis verslininkas Richardas Bransonas, su kuriuo V.Lašą sieja bičiulystė ir kartu inicijuotas projektas „The Carbon Room“.

„Jaučiuosi kaip olimpinėse žaidynėse gavęs verslo aukso medalį. Kai kas laimi olimpiadoje, tai garbė ir sportininko atstovaujamai valstybei, o svarbiausia – paskata jaunimui siekti to paties. Man smagu, kad Lietuvos vardas paminėtas kaip šalies, kurioje yra komandų, pasiekiančių įdomių pasauliui tikslų, kad galime dalyvauti neįtikėtinuose projektuose ir laimėti,“ – apie apdovanojimą kalbėjo Verslo taikos premijos laureatas.

Be V.Lašo, Osle Verslo taikos premija apdovanoti dar šeši verslininkai iš Egipto, Argentinos, JAV, Tanzanijos ir Bangladešo. Iš viso šiam apdovanojimui šiemet buvo teikta 90 kandidatų iš 60 šalių.

Visiems laureatams įteikta speciali statulėlė, kuri simbolizuoja rankų paspaudimą, paprastai lydintį pasiektą verslo susitarimą. Jei jis pasiekiamas vadovaujantis socialine atsakomybe, tai prisideda prie visuomenių bandos ir tarpusavio supratimo, stiprina taiką.

Technikos mokslų daktaras V. Lašas yra UPS Lietuvoje atstovaujančios bendrovės „Skubios siuntos“ vadovas, taip pat „Elintos“, vienos didžiausių pramonės automatizavimo paslaugų bei produktų tiekėjų Lietuvoje, ir „Elin vision“, „GRE Holding“ įmonių bendraturtis ir įkūrėjas.

V.Lašas yra pasaulinių TED idėjų konferencijų rėmėjas ir šios konferencijos iniciatorius Lietuvoje. Su grupele kitų naujovėmis besidominčių verslininkų V.Lašas ir Richardas Bransonas įsteigė „The Carbon Room“ - nevyriausybinę organizaciją, kuri ieško sprendimų ir skatina verslininkus įgyvendinti kovos su klimato kaita strategijas, kurios sumažintų anglies dvideginio išmetimą.

Kaunietis vyras yra Kosmoso mokslo ir technologijų instituto valdybos pirmininkas ir įvairių kosmoso projektų rėmėjas. Su kolegomis britais jis taip pat įsteigė pasaulinį jaunimo verslo interneto srityje „greitintuvą“ Springboard.com. Prieš keletą metų V. Lašas savo vadovaujamoje bendrovėje sėkmingai įdiegė sistemą „Paskirk sau atlyginimą pats“; šis verslo atvejis dabar aprašomas Europos universitetų vadovėliuose.

Plačiajai visuomenei Lietuvoje, ko gero, labiausiai žinomas V.Lašo inicijuotas socialinis projektas „Pakviesk draugą į Lietuvą“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)