Finansų ministerija numato pakeisti PVM grąžinimo taisykles iš trečiųjų šalių atvykusiems piliečiams. Pakeitimais siūloma leisti susigrąžinti mokestį už prekes, įsigytas ne tik iš įmonių, bet ir iš PVM mokėtojų fizinių asmenų, sudaryti sąlygas visiems asmenims vertis tarpininkavimo veikla grąžinant PVM ir leisti užsienio keleiviams susigrąžinti PVM ir už maisto produktus.

Verslo konsultacijų įmonės „PricewaterhouseCoopers” vyresnioji mokesčių konsultantė Aušra Miltenytė pabrėžia, kad taisyklės pirmiausia palankios užsienio pirkėjams. Todėl neatmeta, kad į Vilnių atvykstantys pirkinių baltarusiai užsuks ne tik į aprangos ar buitinės technikos, bet ir į maisto prekių parduotuves ar turgų.

PVM grąžinimo taisyklėse yra ir kitų supaprastinimų. Pavyzdžiui, ministerijos specialistai numato, kad be asmens paso ar tapatybės kortelės, norėdamas įrodyti, kad jo gyvenamoji vieta nėra Europos Sąjungos teritorija, užsienietis galės pateikti ir kitus dokumentus – nuolatinį leidimą gyventi, dirbti kitoje valstybėje ar kitus dokumentus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją