Pasirodo, kalta centrinė valdžia, rajonui nurodžiusi surinkti daugiau pajamų mokesčio. Bent taip aiškina Lenkų rinkimų akcijai priklausanti merė Marija Rekst.

„Mums yra padidintas pajamų mokesčio surinkimo planas. Net dešimčia milijonų litų, pavyzdžiui, už pirmą šių metų ketvirtį. Nesurinkome 2 mln. litų. Finansinė padėtis šiemet tikrai pablogės, tiek, kiek planuojame, nesurinksime“, – paaiškino M.Rekst.

Tačiau su tokiais rajono valdžios priekaištais ir padejavimais Finansų ministerija nesutinka. „Vilniaus dienos“ iš ministerijos gautame atsakyme nurodoma, kad Vilniaus rajono savivaldybė ir pernai, ir šiemet gauna daugiau pajamų, nei buvo planuota. Štai pernai ji gavo veik 8 mln. daugiau, nei tikėjosi.

Įsiskolinti ruošiamasi ilgam – 25 metams. Vieną sumą – 2,8 mln. litų – ruošiamasi imti investiciniams projektams įgyvendinti. Kitą – siekiančią 7,1 mln. litų – taip pat investiciniams projektams ir Rudaminos kaimo inžinieriniams tinklams išpirkti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)