V. Šileikos įmonei „Guboja“ priklausantis kioskas, neturėjo jokių leidimų šiai veiklai vykdyti, kiosko darbuotojai nebuvo pasitikrinę sveikatos ir išklausę privalomų maisto tvarkymo higienos žinių kursų. Patikrinimo metu rasta beliašų, kurių tinkamumo vartoti terminas baigėsi dar prieš savaitę. Inspektoriai taip pat nustatė, kad nors kioske buvo prekiaujam nefasuotais ledais, šaldiklio, būtino jų laikymui, įmonė neturėjo, ledai buvo laikomi šaldytuve +4,3 0C temperatūroje.

„Daugiausia mokiniams gaminamas ir parduodamas maistas buvo tvarkomas antisanitarinėmis sąlygomis – kiosko grindys, lentynos ir darbo paviršiai nešvarūs, nėra nei šilto, nei šalto vandens, jokių priemonių darbo įrankių ar darbuotojų rankų plovimui, dezinfekavimui. Nelegalaus kiosko veikla sustabdyta, o netinkamai laikomus produktus ir produktus su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais nurodyta sunaikinti specializuotoje utilizavimo įmonėje“, - patikrinimą komentavo Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)