Nauja rinkliava įsigalios nuo birželio 1-os. Mokestis bus imamas visus metus. Už vieną naktį po 1 Lt mokės Palangos svečiai, nakvojantys apgyvendinimo įstaigoje arba pas verslo liudijimą turintį privatininką.

Mokestis nebus imamas iš vaikų iki 10 metų, taip pat iš reabilitacijų centrų ir ligoninių pacientų. „Pagalvės“ mokestį rinks apgyvendinimo paslaugas teikianti įmonė arba žmogus. Jie vėliau pinigus perves savivaldybei.

„Prieš rengiant tarybos sprendimo projektą, buvo kviesti verslininkai, Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos atstovai, privataus apgyvendinimo paslaugas teikiančios organizacijos atstovai. Tartasi su jais, išklausytos jų nuomonės, prieštaravimų iš verslininkų pusės praktiškai nebuvo, nes surinktos lėšos bus skiriamos kurorto infrastruktūrai gerinti, taip pat miesto renginiams viešinti, organizuoti“, – DELFI sakė miesto mero patarėja Jurgita Vanagė.

Pasak J. Vanagės, minėti renginiai į kurortą pritraukia daug poilsiautojų. Iš to verslininkai turi naudos.

Pernai Palangoje nakvojo 900 tūkst. žmonių, taigi kasmet miestas galėtų praturtėti panašia suma. Skaičiuojama, kad nuo šių metų birželio įsigaliojęs mokestis dar šįmet miesto biudžetą papildys 400-500 tūkst. Lt. Pinigus planuojama naudoti miesto infrastruktūros plėtrai, aplinkos tvarkymui, taip pat renginių, vykstančių ne sezono metu, reklamai ir viešinimui.

DELFI primena, kad „pagalvės“ mokestis praėjusiais metais įvestas Druskininkuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (302)