Lietuvos draudimo rinką prižiūrintis Lietuvos bankas (LB) paskelbė, kad šalyje registruotos ne gyvybės draudimo bendrovės pernai patyrė 47,6 mln. Lt nuostolį, o tai prasčiausias rezultatas per praėjusius 12 metų.

Tiesa, LB atstovai pabrėžia, kad rinką smukdė milžiniški „Būsto paskolų draudimo“ nuostoliai, tačiau šimtus milijonų įmokų surenkantys kiti draudikai gali pasigirti tik simboliniu teigiamu finansiniu rezultatu.

„Gjensidige” filialo Lietuvoje vadovas Kęstutis Motiejūnas svarsto, kad 2010 m. ir 2011 m. finansiniai rezultatai rodo, kad draudikai negali ir toliau sau leisti dirbti tokiomis pat sąlygomis kaip anksčiau.

Anot jo, įkainių didėjimo tendencija prasidėjo dar pernai. „Kasko draudimo kainos nors ir lėtai, tačiau kilo visus praėjusius metus, vežėjų civilinės atsakomybės kainos taip pat didėjo. Labai nusmukusios komercinio turto kainos nepradėjo atsitiesti, korekcija tikrai turi būti”, - prognozuoja K. Motiejūnas.

„Lietuvos draudimo” vadovas Kęstutis Šerpytis teigia, kad kol kas sunku vertinti, kaip keisis pastaruoju metu fiksuota kainų didėjimo tendencija. Pasak jo, „viskas priklausys nuo bendrovių metinių rezultatų. Bet kuriuo atveju, tai vyksta ciklais. Dar kurį laiką kilimas bus.”

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)