STT pareigūnai nustatė, kad veikiant organizuotos grupės nariams bendrovėje „Aukštaitijos vandenys“ buvo imituojami nuotekų tinklų tiesimo darbai.

Įtariama, kad susitarus su „Panevėžio statybos tresto“ filialo „Gerbusta“ vadovais buvo sukurtas planas, kaip neteisėtai gauti valstybės ir Europos Sąjungos (ES) lėšų.

„Aukštaitijos vandenys“, rengdama 1,8 mln. Lt darbų sąmatą, į ją įtraukė ir darbus, kurie jau buvo atlikti. Suklastojus dokumentus, seni nuotekų tinklai buvo įforminti kaip „Gerbustos“ naujai nutiesti. Taip atsirado galimybė gauti apmokėjimą už tariamai atliktus darbus. Piktnaudžiaujant tarnybine padėtimi ir sukčiaujant, klastojant darbų, neva atliktų Paviešečių kaime, aktus ir kitus dokumentus, apgaule galėjo būti pasisavinta per 120 000 Lt.

Įtarimai pareikšti „Aukštaitijos vandenų“ generaliniam direktoriui, šios bendrovės meistrui V. J. G., „Panevėžio statybos tresto“ filialo „Gerbusta“ vyr. inžinieriui K. K. ir šios bendrovės statybos darbų vadovams M. J. bei J. Č., „Aukštuminių statybų technologijų“ direktoriui D. S., „Technik LT“ direktoriui Z. V.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)