„Nepritariame MMA didinimui iki 900 Lt, dėl kurio stambiųjų verslų atstovai Trišalėje taryboje susitarė su profesinėmis sąjungomis, nepakankamai išanalizavę ir įvertinę SVV galimybes“, - teigiama smulkiųjų verslininkų kreipimesį į Ministrų kabinetą.

Anot kreipimosi autorių, MMA didinti galima tik iki 850 Lt, ir tik tokiu atveju, jei sykiu bus pakeltas ir neapmokestinamasis pajamų dydis (NPD).

„Atsižvelgiant į nežymų ekonomikos atsigavimą, MMA galėtų būti didinama iki 850 Lt ir tik su sąlyga, kad tuo pat metu tokia pat proporcija būtų padidintas NPD. Nustačius MMA 850 Lt, NPD turėtų būti ne mažesnis kaip 477 Lt, o ateityje esant MMA 900 Lt, NPD turėtų būti ne mažesnis kaip 529 Lt“, - skaičiuoja smulkieji verslininkai.

DELFI primena, jog premjeras Andrius Kubilius mato galimybes MMA kelti iki 900 Lt, jeigu profsąjungos sutiks su didesniu darbo santykių liberalizavimu. Tuo tarpu prezidentė Dalia Grybauskaitė laikosi pozicijos, kad darbo santykiams liberalizuoti valdžia turėjo pusketvirtų metų, ir MMA iki 900 Lt kelti galima be jokių papildomų sąlygų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (308)