Varšuvoje vykusiame dvišaliame A.Kubiliaus ir Wen Jiabao susitikime kalbėta ir apie krepšinį, BNS sakė ministro pirmininko patarėjas Virgis Valentinavičius.

"Aptartos galimybės gerinti ir plėtoti dvišalius santykius - pirmiausia ekonominį bendradarbiavimą, bet kalbėta ir apie kultūrą, švietimą. Konkrečiai minėta transporto sritis, telekomunikacijos, moksliniai tyrimai, turizmas, žemės ūkis (...). Premjeras gavo kvietimą dalyvauti vadinamajame vasariniame Davose, kuris vyksta Kinijoje rudeniop", - BNS sakė V.Valentinavičius.

"A.Kubilius pakvietė Kinijos premjerą atvykti ir pažadėjo parodyti gerą krepšinį. Kinų premjeras atsakė, kad jis ne tik žiūrės, bet ir pats gali pažaisti", - teigė A.Kubiliaus patarėjas.

A.Kubilius savo ruožtu trenerio Jono Kazlausko indėlį į Kinijos krepšinį ir sportą pavadino sėkmingiausia Lietuvos investicija Kinijoje.

Anksčiau ketvirtadienį vykusiame Kinijos-Vidurio Europos valstybių aukščiausio lygio susitikime, pasak V.Valentinavičiaus, A.Kubilius pabrėžė, kad svarbios ir Kinijos investicijos regione, ir regiono valstybių investicijos Kinijoje.

"Šitas susitikimas iš tikrųjų naudingas ta prasme, kad kalbėta ne tik apie Kinijos investicija sį regioną, bet ir Vidurio Europos investiciją Kinijoje. Premjeras pažymėjo, kad bendradarbiaudama su tokiomis valstybėmis kaip Kinija Lietuva dalyvauja globalioje ekonomikoje, o taip kuriamos naujas darbo vietos ir Lietuvoje", - teigė V.Valentinavičius.

Pernai, palyginti su 2010-aisiais, Lietuvos eksportas į Kiniją išaugo dvigubai ir pasiekė 200 mln. litų. Visų 16-os susitikime dalyvaujančių valstybių prekybos su Kinija apyvarta sudaro apie 155 mlrd. litų - apie dešimtadalį visos Europos Sąjungos-Kinijos prekybos apyvartos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)