Vienas iš projekto iniciatorių Mindaugas Bubelis pasakojo, kad mintis pakabinti tokius ženklus kilo, nes svečiai iš užsienio pasigenda tokios informacijos, rašo "Kauno diena".

"Į savivaldybę dėl leidimų kreipėmės tik pakabinę ženklus. Miesto merą Andrių Kupčinską informavome, kuriose vietose yra iškabinti ženklai. Gavome atsakymą, kad visa informacija persiųsta atsakingiems valdininkams, kurie ją nagrinės, tad dabar laukiame galutinio atsakymo - jis turėtų paaiškėti šią savaitę. Jei bus gera valia, manau, kad gausime leidimus", - teigė M.Bubelis.

Organizatoriai teigia, kad jų ženklai suteikia esminę informaciją ir padeda pasiekti tašką B iš taško A nededant daug pastangų. Iš viso mieste iškabinėta 17 ženklų-nuorodų, leidžiančių pasiekti norimus Kauno miesto objektus pėsčiomis. Ant ženklo yra skelbiamas laikas, per kiek galima pasiekti objektą, QR kodas - nuoroda, kurią nuskenavus išmaniuoju telefonu gaunama detali informacija apie objektą, ir rodyklė, nurodanti eismo kryptį.

Nors dauguma ženklų iškabinti miesto centrinėje dalyje, keletą galima rasti ir pakeliui į Zoologijos sodą ir Pažaislio vienuolyną.

M.Bubelis teigė, kad, sulaukus neigiamo atsakymo iš savivaldybės, šie ženklai bus operatyviai nukabinti nepadarant žalos objektams, kadangi ženklams tvirtinti yra panaudoti plastikiniai užtrauktukai.

Kauno meras A.Kupčinskas tvirtino pirmą kartą girdintis, kad dėl tokių ženklų buvo į jį kreiptasi. Pamatęs, kaip atrodo naujieji ženklai, meras pabrėžė, kad jų "dizainas rėžia akį".

"Bet koks ženklas, reklama turi būti derinami Reklamos komisijoje. Tikrai nemačiau iki šiol nieko panašaus - suprantu kilnius tikslus, tačiau šis ženklas primena nelegalią reklamą", - sakė meras.

Savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras ir Miesto įvaizdžio ir turizmo skyriaus vedėjas Andrius Cechanavičius teigė iš mero dėl šių ženklų negavę jokio nurodymo.

"Reklamos komisija gali pripažinti ją kaip socialinę reklamą ir organizatoriams tada nereikėtų mokėti jokių mokesčių, tačiau net ir tada viską privalu derinti su mumis, nes reklama turi atitikti tam tikrus reikalavimus - lietuvių kalbos, estetikos taisykles. Tokie pažeidėjai yra baudžiami", - teigė A.Cechanavičius.

Jis užsiminė, kad ši reklama gali būti įteisinta, nors ir neatitinka keliamų reikalavimų.

"Mūsų biudžetas ribotas, tikrai galėtume įrengti daugiau informacinių stendų užsieniečiams, nes jų trūksta. Trečiadienį Reklamos komisijoje siūlysime legalizuoti šią reklamą, bet jau dabar matyti, kad ji neatitinka pagrindinių reikalavimų" , - dėstė Miesto įvaizdžio ir turizmo skyriaus vedėjas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją