Profsąjungas toks sprendimas tenkina, darbdaviai tam nesipriešina, o Vyriausybė šiam žingsniui turėtų pritarti, kadangi artėja rinkimai, tikina socialiniai partneriai.

„Jaučiu, kad socialiniams partneriams šįkart dėl MMA pavyks susitarti. Kadangi pirmininkauju Trišalei, bandysiu visas šalis įtikinti balsuoti už”, - žada Trišalei tarybai pirmininkaujantis darbdavių atstovas Jonas Guzavičius.

Statistikų teigimu, 2011 m. spalio mėnesį MMA ir mažesnį darbo užmokestį gavo penktadalis milijono, arba beveik 21 proc.visų dirbančiųjų, pusė jų už minimalią algą dirbo visą dar dieną.

Bet ir statistikai, ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai teigia neturintys informacijos, kiek žmonėms, uždirbantiems minimaliąją algą, tenka pridurti įvairiomis socialinės paramos formomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją