Girių bizono" teritorijoje iškilsiančio fabriko bendra vertė sieks apie 168 mln. litų, likusią pinigų dalį investuos projekte dalyvaujančios įmonės - investicijų bendrovės "Invalda" valdomi "Vilniaus baldai", bendrovė "Baltijos baldų grupė" (valdo keturias bendroves) bei bankai.

Fabriko statybos bus pradėtos jau pirmąjį 2005 metų ketvirtį, o pirmąją bandomąją produkciją ketinama pagaminti 2006 metų pabaigoje. Naujajame fabrike per metus bus pagaminama 300 tūkst. kubinių metrų medienos drožlių plokštės.

VMG generalinis direktorius Nerijus Tilindis Eltai sakė, kad Kazlų Rūdos bendrovė yra užregistravusi naują 30 mln. litų vertės emisiją ir šiuo metu tebevyksta derybos, kokiomis dalimis išpirks visi projekto partneriai, glaudžiai bendradarbiaujantys su Švedijos koncernu "Ikea". Naujos akcijos bus platinamos nominalia verte.

Baldų plokščių gamybos fabrike "Girių bizone" dirbtų apie 100-150 žmonių.

"Naujasis fabrikas skirtas baldų pramonės konkurencingumui didinti, - Eltai yra sakęs sakė N. Tilindis.

Šiuo metu Lietuvoje yra du VMG priklausantys baldų plokščių gamybos fabrikai - "Girių bizone" bei "Klaipėdos medienoje", kurių gamybos pajėgumai siekia atitinkamai apie 140 tūkst. ir 120 tūkst. kubinių metrų per metus.

"Klaipėdos medienos" teritorijoje nuo 2003 metų veikia baldų fabrikas, visą produkciją tiekiantis Švedijos baldų ir interjero reikmenų prekybos koncernui "Ikea". Į šį fabriką investuota apie 27 mln. litų. Šių metų vasario pabaigoje "Girių bizone" pradės veikti naujas korpusinių baldų fabrikas, kurio didžiąją dalį produkcijos taip pat nupirks Švedijos koncernas. Investicijos į šį fabriką siekė apie 40 mln. litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją