Du po 1,5 megavato (MW) galios turbogeneratoriai, pastatyti vienoje iš bendrovės katilinių, buvo sumontuoti pagal Šilumos ūkio modernizavimo projektą.

Jie "Šiaulių energijai" kainavo 6,1 mln. litų, o gaminamos elektros dėka bendrovė per metus tikisi dar sutaupyti 0,8 mln. litų, nes nebeturės pirkti elektros iš VST Pietinės katilinės įrenginiams. Kitoms 14 katilinių elektrą dar teks pirkti.

2004 metais elektros energiją bendrovė gamino tik savo šilumos gamybos poreikiams. Tokios elektros savikaina neviršijo 10 centų už kilovatvalandę (kWh), nors iš VST įmonei tenka pirkti po 26,5 cento už kWh.

Per devynis 2004 metų mėnesius "Šiaulių energijos" pajamos sumažėjo 5,3 proc. iki 36 mln. litų, o grynasis pelnas - 45 proc. iki 1,8 mln. litų. Negalutiniais duomenis, bendrovė per trejus metus į ūkio modernizavimą investavo apie 15 mln. litų.

Šiaulių miesto savivaldybė valdo 95,28 proc., o Šiaulių rajono savivaldybė - 4,63 proc. "Šiaulių energijos" įstatinio kapitalo.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją