"Keletą metų iš eilės išliks stabili apyvarta, mūsų rinkos dalis nedidės", - Eltai prognozavo VDP direktorė Rita Ramanauskienė.

Šis stabilumas, jos teigimu, susijęs su vykdomais pokyčiais - bendrovė ir toliau atsisako smulkesnių, neracionalių, rankų darbo reikalaujančių gamybos linijų ir orientuojasi į pramoninę ruginės bei kvietinės duonos gamybą. Tokios duonos pardavimų augimas kompensuoja tai, kad nebeparduodami uždaromų linijų gaminiai.

2003 metų bendrovės ikimokestinis pelnas siekė 5,693 mln. litų, R.Ramanauskienės teigimu, 2004-ųjų pelnas bus ne mažesnis.

Į pramoninės gamybos linijas bei modernizavimą pernai VDP investavo 4 mln. litų, per šiuos metu planuoja panašias investicijas. Bendrovė yra numačiusi per 2004-2006 metus investuoti 10 mln. litų.

2004-aisiais 200 tūkst. litų iš bendrovės investicijų teko verslo valdymo sistemai "Microsoft Business Solutions Axapta". Ši investicija, pasak R.Ramanauskienės - pirmasis sistemos diegimo etapas, šįmet vyks antrasis, kurio tikslios kainos vadovė nepasakė, tik paminėjo, kad į informacines technologijas 2005-aisiais planuojama investuoti apie 0,5 mln. litų.

"Vilniaus duona plius" yra Lietuvos duonos rinkos lyderė, užimanti iki 25 proc. rinkos, ir yra didžiausia duonos gamintoja Baltijos šalyse. Bendrovėje dirba 1 tūkst. 100 žmonių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją