Turto fondui privatizuojant minėtas įmones konsultacines - finansines, teisines ir kitas - paslaugas teikė bendrovė "V. Rutkausko, R. Skyriaus ir partnerių konsultacinė firma", skelbiama "Valstybės žinių" priede "Informaciniai pranešimai".

2003 metų gegužės viduryje 80,89 proc. "Klaipėdos laivų remonto" akcijų už 48,668 mln. litų nupirko bendrovė "Limarko". Po privatizavimo įmonė pakeitė pavadinimą į "Limarko laivininkystės kompanija".

Nuo 2003-iųjų pradžios vykusį 66,66 proc. LJL akcijų privatizavimą Vyriausybė nutraukė pernai lapkričio pabaigoje. Viena iš priežasčių nutraukti LJL privatizavimą buvo per ilgai užsitęsęs privatizavimo procesas.

Danijos bendrovė "Trident Marine" yra paskelbusi, kad teisme reikalaus atlyginti nuostolius, kuriuos esą patyrė Vyriausybei nutraukus LJL privatizavimą.

LJL yra viena didžiausių šalies laivybos įmonių, eksploatuojanti trampinių laivų laivyną. Pradinė privatizuojamo LJL akcijų paketo kaina buvo 20,09 mln. litų, o "Trident Martine" už akcijas siūlė 33 mln.litų.

Danijos bendrovė teisės pirkti LJL neteko suabejojus jos finansiniu patikimumu, tačiau Lietuvos apeliacinis teismas pernai rugsėjo 20 dieną buvo įpareigojęs VTF tęsti LJL konkursą ir paskelbti jo nugalėtoją.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją