Oro uostuose dabar bene kasdien vienodai užpildytos ir išvykimo, ir atvykimo salės. Šįkart laukiame reiso iš Paryžiaus. Iš ten grįžtantieji švęsti Velykų į Lietuvą sako, kad tai jiems – svarbi šeimos šventė, kai norisi būti kartu su saviškiais.


„Šeima svarbi, Velykos yra tik pretekstas. Pinigėlių bilietui tik toms kelioms dienoms nė kiek nebuvo gaila“, – tvirtino kalbinta moteris.

„Velykoms grįžtu, nes šventės. Ir apskritai, yra galimybės, kodėl gi ne? Kažkaip norisi parodyti, kad mes užsienyje ne tik dirbame, kad galime sau leisti grįžti atostogų, kada norime“, – kalbėjo kitas pašnekovas.

Oro uostų atstovų teigimu, keliaujančiųjų pagyvėjimas tikrai yra, bet tai greičiau susijęs su vasaros skrydžių tvarkaraščio įvedimu nei su emigrantais. Tačiau apkritai velykinių reisų skaičius esą neprilygsta kalėdiniams.

„Prieš Velykas taip pat yra šioks toks padidėjimas, tarkim, iš Oslo atskrenda keleivių apie 20 proc. daugiau negu išskrenda. O šiaip nešventiniu periodu šitas srautas maždaug skirstosi vienodai“, – teigė Palangos oro uosto Pardavimo ir rinkodaros skyriaus vadovė Vaida Gendrolytė.

„Identifikuoti kažkokio specifinio srauto padidėjimo grįžtančiųjų į Lietuvą negalėčiau. Aš bendrai pavadinčiau tai visų žmonių –tiek Lietuvos gyventojų, tiek užsieniečių – noru bent jau trumpai kažkur tai išsprūsti per šventes, pasinaudoti ilgojo savaitgalio galimybėmis“, – sakė Kauno oro uosto generalinis direktorius Arijandas Šliupas.

„Atvykstančių turistų labai padaugėję. Greičiausiai tai susiję su tuo, kad daugelyje Europos šalių yra vienokios ar kitokios, ilgesnės ar trumpesnės atostogos žmonėms. Tad jaučiame, kad atvykstančių turistų iš Italijos, Prancūzijos, iš Rusijos ypatingai padaugėjo. Lygiai taip pat matome, kad padidėjęs lietuvių srautas. Žmonės skrenda Velykų švęsti į tą pačią Romą, Barseloną, Paryžių“, – pastebėjo Vilniaus oro uosto Komercijos departamento direktorius Simonas Bartkus.

Oro uostų atstovų teigimu, nuo dabar jau visą vasarą bus tolygiai gausūs atostogaujančiųjų srautai, o naujas pastebimesnis žmonių plūstelėjimas vėl bus juntamas rudenį, kai lig tol daugiausiai privačius keliautojų skrydžius keičia verslo kelionės.