Tyrimas buvo pradėtas pagal individualios įmonės skundą. Ši įmonė Alytaus rajono Daugų miestelyje vykusioje Valstybės dienos šventėje bei Pivašiūnų kaime prie ežero rengtoje šventėje "Žolinės skrynia" ketino prekiauti alumi bei negreitai gendančiais maisto produktais ir kreipėsi leidimų į savivaldybę.

Tačiau vienu atveju įmonė gavo leidimą prekiauti tokioje vietoje, kur šventės renginiai nevyko, o kitu atveju leidimas nebuvo išduotas, teigiama Konkurencijos tarybos pranešime.

Leidimas prekiauti minėtų šventinių renginių teritorijose buvo suteiktas "VP Market" tinklo įmonei, todėl individuali įmonė teigia dėl to patyrusi žalos.

Įstatymas suteikia teisę savivaldybei nustatyti prekybos viešose vietose tvarką, tačiau nesuteikia galimybės spręsti, kiek ir kokie ūkio subjektai gali prekiauti.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad savivaldybės patvirtinta tvarka, leidžianti prekiauti maisto ir ne maisto prekėmis iš autoparduotuvių tik tuose kaimuose, kuriuose nėra stacionarių parduotuvių, joms suteikia privilegijas ir diskriminuoja verslininkus, prekiaujančius iš autoparduotuvių.

Konkurencijos taryba pareikalavo panaikinti šią Konkurencijos įstatymui prieštaraujančią taisyklių nuostatą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją